Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AİHM Ahmet Altan ve Murat Aksoy için hak ihlali kararı verdi

Tutuklu gazeteciler Ahmet Altan ve Murat Aksoy'un AİHM'ye yaptığı başvurular karara bağlandı. Mahkeme, iki başvuruda da hak ihlali olduğuna hükmetti.

AİHM Ahmet Altan ve Murat Aksoy için hak ihlali kararı verdi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), tutuklu gazeteciler Ahmet Altan ve Murat Aksoy'un başvurularıyla ilgili kararını açıkladı.

Mahkeme, Altan'ın, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınmış, emniyet ve güvenlik, adil yargılanma ve ifade özgürlüğü haklarının ihlal edildiğine hükmetti. Ahmet Altan'a 16 bin euro manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Murat Aksoy için verilen kararda AİHS'nin özgürlük ve güvenlik hakkını düzenleyen 5'inci maddesinin ve ifade özgürlüğü hakkını düzenleyen 10'uncu maddesinin altıya karşı bir oyla ihlal edildiğine karar verildi. Aksoy'a da 11 bin 500 euro manevi tazminat ödenmesine hükmedildi. Adil tazmin talebi ise reddedildi.

Ahmet Altan ilk olarak 23 Eylül 2016'da tutuklanmış, 2019'da tahliye edildikten kısa süre sonra tekrar tutuklanmıştı. Murat Aksoy da ilk olarak 2016 yılında tutuklanmış, 24 Ekim 2017'de tahliye edildikten 1 ay sonra tekrar tutuklanmıştı.



Anahtar Kelimeler: Ahmet Altan Murat Aksoy ihlali kararı verdi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER