Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AHMET TÜRK’TEN ‘HENDEK’ İTİRAFI: DOĞRU DEĞİLDİ!

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, BBC’ye verdiği bir röportajda, 'Hendekler olayının içinde biri değilim. İlk günden de bunun doğru olmadığını, belki ilk defa Kürt siyaseti içinde dile getiren bendim.

AHMET TÜRK’TEN ‘HENDEK’ İTİRAFI: DOĞRU DEĞİLDİ!

19 Ağustos'ta İçişleri Bakanlığı tarafından terör soruşturmaları kapsamında görevden alınan Ahmet Türk, 2015 yılında toplamda 793 asker ve polisimizin şehit olduğu hendek olaylarının yanlış olduğunu söyledi.

BBC Türkçe servisinin sorularını yanıtlayan görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Hendekler olayının içinde biri değilim. İlk günden de bunun doğru olmadığını, belki ilk defa Kürt siyaset içinde dile getiren bir insanım" dedi.

Türkiye İçişler Bakanlığı tarafından iki kez görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk; Sur, Cizre ve Nusaybin başta olmak üzere, birçok ilçede kazılan hendeklerin ve bu bölgelerdeki çatışmaların yanlış olduğunu vurguladı.

Türk, "Hendekler olayının içinde biri değilim. İlk günden de bunun doğru olmadığını, belki ilk defa Kürt siyaset içinde dile getiren bir insanım. Büyük tahribatlar meydana geldi. O tahribatların sürece önemli etkisi olmuştur. Siyasetin bu kadar acımasızca yürütülmesinde etkili olmuştur" ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk, PKK ile hiçbir bağlantısının olmadığını, bu konuda muhattabın kendisi olmadığını, yıllardır şiddet değil, demokratik siyaset zeminini savunduğunu vurguladı.

“Büyük tahribatlar meydana geldi ve belki de bu tahribatların siyasete etkisi olmuştur. Siyasetin bu kadar acımasızca geçmesine etkisi olmuştur” diyen Ahmet Türk, kayyum siyasetini de şu sözlerle eleştirdi:
“Erdoğan'ın geldiği çizgi uygulamalarından da görülüyor ki 2001'deki çizgi olarak görülmüyor. Daha önce demokratik konuşmaları var. Halk tarafından seçilenler halkın iradesidir dedi ancak şimdi çok farklı bir pratik içerisinde.”

"ÖZGÜRLÜĞE DEĞER VEREN HERKESİN..."

Öte yandan ABD merkezli The Washington Post gazetesi için de bir yazı kaleme alan Türk, şu satırlara yer verdi: "Hem Türkiye'de hem de uluslararası düzeyde demokrasiye değer veren birçok kişi, partimizin demokrasiyi savunma çabaları saldırıya uğradığında sessiz kaldı. Adil bir seçimin geçersiz kılınmasına hiçbir tepki verilmediğinde, devlet aynı şeyi bir kez daha yapabileceğini görür. Partimiz ülkemizin tüm ezilen halkları için mücadele ediyor, çünkü mücadelenin herkes için daha fazla özgürlük getireceğine inanıyoruz. Özgürlüğe değer veren herkesin bize katılma zamanı geldi."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER