Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ahmet Davutoğlu'yla görüşen Ufuk Uras, partisinden istifa etti

Ahmet Davutoğlu ile görüşen eski Milletvekili Ufuk Uras, e-Devlet aracılığıyla kurucusu olduğu Yeşil-Sol Parti'den istifa etti.

Ahmet Davutoğlu

AKP'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin partileşme çalışmaları devam ediyor. Partinin kuruluşunun ne zaman ilan edileceği henüz netleşmedi. Ancak kulisler hareketli. Partiye Ufuk Uras'ın da katılacağı iddia ediliyor. Davutoğlu ile uzun uzun görüşen eski Milletvekili Ufuk Uras, e-Devlet aracılığıyla kurucusu olduğu Yeşil-Sol Parti'den istifa etti.

Uras'ın tutum ve açıklamaları nedeniyle gelişen tepkiler üzerine Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada "Ufuk Uras’ın son günlerde yaptığı açıklamalar kendi kişisel görüşleridir. Partimizin ülkemiz sorunlarına bakışı ve çözüm önerileri bellidir. Yeşil Sol Parti ülkemizin sorunlarına bakışını, bu konulardaki çözüm önerileriyle bunları gerçekleştirmeye yönelik stratejilerini, başta Parti Konferansı olmak üzere yetkili kurulları içinde tartışarak belirlemiş olup, siyasi faaliyetlerini bunlara uygun şekilde sürdürmektedir" ifadeleri yer almıştı. Açıklamada devamla şöyle denilmişti:

Yeşil Sol Parti kurucusu ve halen partimizin üyesi olan eski milletvekili Ufuk Uras tarafından yapılan açıklamalar Partimizin bu politikalarıyla bir ilgisi bulunmayan, kendisinden başka kimseyi bağlamayan kişisel görüşleridir...

Yeşil Sol Parti, üyelerinin en geniş katılımıyla emek, demokrasi, ekolojik mücadele ve barış eksenli kararlar almıştır. Bu alanlarda her türlü olumlu gelişmenin ancak toplumsal muhalefet güçleri eliyle gerçekleşebileceği aşikardır.

Partimiz, birlikte hareket ettiği diğer parti ve toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte bu doğrultuda çalışmalarına devam etmektedir."

Ufuk Uras 7 Ekim'de yaptığı paylaşımda "Sayın Davutoğlu benimle görüşmek istedi. Kendi konumunu anlattı, ben de kendi durumumu anlattım. İfade edilen bir görüş yok ki paylaşmak ya da paylaşmamak söz konusu olsun. Varolan bir partiyle ilgisi olsun ya da olmasın" ifadelerini kullanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER