Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ahmet Davutoğlu’nun partisi, Gelecek Partisi resmen açıklandı..

AK Parti’den istifa ettikten sonra yeni parti kurma çalışması yürüten Ahmet Davutoğlu, partisinin adının “Gelecek Partisi” olduğunu açıkladı.

Ahmet Davutoğlu’nun partisi, Gelecek Partisi resmen açıklandı..

AK Parti’den istifa ettikten sonra yeni parti kurma çalışması yürüten Ahmet Davutoğlu, partisinin adının “Gelecek Partisi” olduğunu açıkladı.

155 kişinin yer aldığı Kurucular Kurulu’nda, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan, AK Parti eski milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, gazeteci Hakan Albayrak, Nihal Olçok, Bayram Zilan, Etyen Mahçupyan gibi isimler yer alıyor.

Partinin tanıtım toplantısında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: “Farklı yaşlardayız ama hepimiz genciz genç kalacağız. Farklı inançlara mensup, farklı etnik kökenlerden gelen ancak bu aziz toprakları vatan bilen bir topluluğuz. Farklı kökenlerdeniz ama hepimiz eşit ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız.

Üç nesil olarak çok sancılar yaşadık çok açılar gördük ama nefrete değil sevgiye, korkuya değil ümide ayarlıyız. Geçmişe ağır yakmaya değil ortak bir gelecek kurmaya, yeni şeyler söylemeye geliyoruz. Surat asmaya değil tebessüm etmeye geliyoruz. Gün bizi ayıran değil bizi birleştiren politikaları konuşma günüdür.

Nesiller aşan ortak aklın ürünü olan değerlerin korunması bağlamında geleneğe saygılı, modern ve çağdaş, sınır aşan teknolojik etkileşim bir gelecek vizyonu bağlamında küresel bir siyaset anlayışını benimsiyoruz. Geleneğe bağlı özgürlükçüdür siyaset anlayışımız. Geleneğe bağlılığımız gelenekten kopuş değildir.

Dünyada otoriter ve popülist eğilimlere yöneliş olduğu bir dönemde başı dik insanların yaşadığı bir ülke var etmeliyiz. Usulsüz ve baskıcı metotlarla Türkiye’nin zihni kapasitesini kapatmaktadır. Gazetecilerin keyfi tutuklamalara maruz kalmadığı bir düzeni inşa edeceğiz. Siyasi yöntem ilkemiz kapsayıcılıktır. Etnik, dini ayrımlara karşı toplumun her kesimini kapsayan bir siyasi anlayışın öncüleriyiz.

Siyasetimizin temel felsefesi geleneğe bağlı özgürlükçülüktür. Geleneğe bağlılığımız statüko değil, özgürlükçülük anlayışımız gelenekten kopuş değildir. Siyasetimizin temeli insan onurunu korumak ve yüceltmektir. İnsanı ihmal eden hiçbir devlet baki olamaz.

Geçmişe ağıt yakmaya değil, ortak gelecek için geliyoruz. Yeni şeyler söylemeye geliyoruz. Bugün ‘Gelecek milletimizindir’ diyerek partimizi ilan ediyoruz, hayırlı olsun. Bütün baskılara ve oluşturulmaya çalışılan korku atmosferine rağmen cesaretle bir araya geldik. Basının baskı altında olmadan, gazetecilerin keyfi yargılanmadığı bir düzeni inşa edeceğiz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz