Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ahed Temimi´nin İsrail askerine attığı tokadın hikayesi

Ahed Temimi (17 yaşında), Nebi Salih köyündeki evinde İsrail askerine tokat atmasından hemen önce, amcasının oğlu olan 15 yaşındaki Muhammed, İsrail askerinin yakın mesafeden ateş etmesi sonucu başından yaralanmış ve kafatası çatlamıştı. Yüzüne isabet ede

Ahed Temimi´nin İsrail askerine attığı tokadın hikayesi

Ahed Temimi (17 yaşında), Nebi Salih köyündeki evinde İsrail askerine tokat atmasından hemen önce, amcasının oğlu olan 15 yaşındaki Muhammed, İsrail askerinin yakın mesafeden ateş etmesi sonucu başından yaralanmış ve kafatası çatlamıştı. Yüzüne isabet eden kurşun beynine isabet etmeden çok yakın bir mesafede kalmıştı.

Muhammed´in yaralanması ve Ahed´in İsrail askerine tokat atması arasında geçen sürenin yalnızca bir saat olması, Ahed´in şaşırılacak bir şekilde ölümden dönen amcasının oğlunun intikamını almak için bu tokadı attığını gösteriyor.

 
15 Kasım günü Muhammed´e ateş edilmesinin üzerinden bir saat geçmişken İsrail askerleri Ahed Temimi´nin evine yaklaşmış, onlarla avluda karşılaşan Ahed ise İsrail askerinin suratına tokat atmıştı.
 
Başından yaralanan Muhammed şu anda başını düzenli bir şekilde hareket ettiremiyor. Yüzü yara içinde olan Muhammed´in sol gözü de görme yeteneğini kaybetti. Ayrıca 6 saat süren ameliyatın neticesinde Muhammed´in kafatasındaki bazı kemikler de eksildi.
 
Olayın yaşandığı Nebi Salih Köyünün sahip olduğu toprakların büyük çoğunluğunun, yakınlarında bulunan Yahudi yerleşim birimi için gasp edilmiş olması dolayısıyla köy halkı her Cuma protesto gösterisi düzenliyor.
 
Ahed Temimi´nin amcasının oğlu Muhammed´in, geçtiğimiz 24 Nisan tarihinde, İsrail ordusu tarafından tutuklandığı, Ramallah yakınlarındaki Ofer Askeri Hapishanesinde 3 ay hapse mahkum edildiği, ayrıca katıldığı protesto gösterilerinde defalarca yaralandığı ifade ediliyor.
 
Olayın ardından 19 Kasım günü gece vakti tutuklanan ve Filistin davasının sembolü olan Ahed Temimi, İsrail askeri mahkemesi tarafından 12 ayrı suçla suçlanıyor.


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER