Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Ah, 18 yaşıma bir girseydim!”

İlahiyatçı yazar Mehmet Göktaş Analiz Etti...

“Ah, 18 yaşıma bir girseydim!”

“Hayırdır, ne olacak o zaman, ne yapacaksınız on sekiz yaşınıza girdiğinizde?” dedim, gençlerin kendi aralarındaki heyecanlı konuşmalarına kenarından da olsa katılmış oldum. Ellerini ovuşturarak ‘ah bir on sekiz yaşına girsem!’ diyen gençten cevap bekliyordum. Anlaşılan on sekizine yaklaşmış, bir kaç ayı kalmıştı.

“İlk işim hemen sürücü belgesi almak” dedi.

“Başka, başka?” dedim. Bazı ruhsat ve kullanıcı belgeleri alacağını da ekledi.

“Hepsi bu mu, bu kadarcık mı?” dedim iyice küçümsedim. Bu defa hem o genç hem ötekiler benden cevap beklediler.

“ Ne bileyim, heyecanlı bir şekilde ‘ah bir on sekizine girseydim’ dediğinize baktım da her halde evlenecekler, düğün yapacaklar da gün sayıyorlar zannettim” dedim. Şaşırdılar, hayretle gözlerini açtılar.

“ Evlenmek mi, siz ne diyorsunuz hocam, ciddi misiniz?” dediler. Oturdum yanlarına ve sakin sakin izah ettim;

Bugün bir Müslüman gencin evlenmekten, yuva kurmaktan daha önemli ve öncelikli bir işi olmamalı. Eğer gün sayıyorsa, belirli bir takvimi iple çekiyorsa bu ancak evleneceği, düğün yapacağı gün olmalıdır, geri kalan her şey basit ve küçük şeylerdir, dedim.

Gençlerin hepsi de söze karıştı, peş peşe bilinen bir takım mazeretleri sıraladılar. Okuldu, diplomaydı, işti, düğün masraflarıydı, daha sonra ev geçindirmekti, akıllarına gelen her şeyi sıraladılar.

“Anladığım kadarıyla hepiniz de güzel Müslümanlar olmaya çalışan, İslam’ı en iyi bir şekilde yaşamaya gayret eden  gençlersiniz. Unutmayınız ki bugün İslam’a saldırının en yoğun olduğu cephemiz evlilik cephesidir, nikâh cephemizdir, temiz aile yuvası cephemizdir. Bu cepheleri savunmanın biricik yolu doğrudan hücuma geçmektir, yani hiç gecikmeden evlenmektir. Hem siz Tevhidî düşünceye sahip, Allah’tan başka bütün putları ve ilahları yıkıp reddetmekten konuşmuyor musunuz? Buyurun yıkın evliliğin önüne dikilen uyduruk kuralları, duvarları. İyi dikkat ederseniz sizin saydığınız bu engellerin her birini şeytan ve dostları koymuştur, var mı bundan bir şüpheniz? İsterseniz şöyle bir bakın, gençlerin evlenmesine, yuva kurmasına ve çoluk çocuk sahibi olmasına en çok düşman olanlar kimler? Bu iş sizde biter, siz evliliğe yürekten tamam dediniz mi tamamdır, geri kalan bütün engeller aşılır. Zaten biz fırsatını bulduğumuzda annelere babalara da anlatıyoruz, evliliğe engel çıkaran herkesi uyarıyoruz. Fakat tekrar edelim, bu konuda son söz sizindir, sözünüzü verdiniz mi iş bitmiştir vesselam.

Ne diyorduk gençler, “Ah bir on sekizine girsek” diyorduk değil mi? Bunu söylerken artık hep bu niyetle söyleyelim.



Anahtar Kelimeler: yaşıma girseydim!”

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER