Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Afrin'de 'toplu mezar' dehşeti: Çıkarılan ceset sayısı 68'e yükseldi

Afrin Yerel Meclisi Başkanı Muhammed Şeyh Raşid, "Bu cesetlerin kime ait olduğu tespit edilene kadar işlemler devam edecek."" dedi.

Afrin

Afrin Yerel Meclisi Başkanı Muhammed Şeyh Raşid, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı öncesinde YPG'li teröristlerin kontrolündeki bölgede bulunan toplu mezardan çıkarılan ceset sayısının 68'e yükseldiğini söyledi.

Raşid, Yeni Afrin Mahallesi'ndeki boş arazide devam eden kazı çalışmaları sırasında gazetecilere açıklama yaptı.

"CESETLERİMİZİ GÖRDÜĞÜMÜZDE ŞOKE OLDUK"

İlk duyumu aldıktan sonra alanda kazı çalışmalarına başladıklarını belirten Raşid, şöyle konuştu:

"Afrin şehir merkezinde Villalar Caddesi'nde bulunan toplu mezarlıktayız. Yetkili birimler konuya müdahale etti, kazı işlerine başlandı. Tabi biz kazı işleri başladığında başında duruyorduk, cesetleri gördüğümüzde şoke olduk, cenazeler toplu bir şekilde gömülmüşler, poşetler içinde üst üste atılmıştı, toplu mezara koyup üzerlerini kapatmışlar..

2.jpg

Bulunun ceset sayısı şu ana kadar 68. Gördüğünüz gibi bu toplu mezar yerleşim alanların içerisinde, Afrinli olarak burada mezar olmadığını biliyoruz.

"ÇABUK VE ACELE OLARAK GÖMÜLMÜŞ..."

Buralar PKK terör örgütü kontrolündeyken çok insan bilir, onlara karşı gelen şahısların kaybolması, infaz edilmeleri duyumları vardı. Büyük ihtimalle bu mezarlıkta, kaybolan ve onların karşısında duran şahısların toplu mezarlığı olabilir, yetkililer bu konuyu takip ediyor.

Bu cesetlerin kime ait olduğu tespit edilene kadar işlemler devam edecek. Bu alan mezarlık değil, burası yerleşim alanı içerisinde boş araziye çabuk ve acele olarak gömülmüş toplu bir mezarlık."

3-001.jpg

NE OLMUŞTU?

TSK kontrolünde bulunan Suriye'nin Afrin bölgesinde, yerel güvenlik kuvvetlerine yapılan bir ihbar üzerine dün Yeni Afrin Mahallesi'ndeki boş arazide kazı çalışması başlatılmış, iş makineleriyle gerçekleştirilen kazıda 15-20 metre derinliğe gömülü çuvallarda çok sayıda cesede ulaşılmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER