Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AFRİN´DE 8 KÖY DAHA TEMİZLENDİ! KRİTİK HAVAALANI ELE GEÇİRİLDİ

TSK´nın Afrin´de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı´nın 51´inci gününde 14 nokta terörden temizlendi, Cinderes-Afrin yolunda stratejik önemdeki Bableit Havaalanı terör örgütünden arındırıldı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 300´e yükseldi.Terör

AFRİN´DE 8 KÖY DAHA TEMİZLENDİ! KRİTİK HAVAALANI ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Afrin´de terör örgütü PYD/PKK´nın işgal ettiği bölgelere yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 51´inci gününde hız kesmeden devam ediyor.

TSK´dan bu sabah yapılan açıklama ile harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısın 3 bin 300´yükseldiği bildirildi.

14 NOKTA KURTARILDI

Öte yandan TSK ve ÖSO, Afrin´in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Hocamali, Savan Kabir, Çançanlı köyleri ile, ilçenin güneybatısında Cinderes´e bağlı Tellef, Kocaman köyleri, kuzeydeki Bülbül beldesinin Solaklı ve Alibey köyleri ve ilçe merkezine bağlı Kavkabah köyünü YPG/PKK-DEAŞ´tan arındırdı.

18-03/11/c2.jpg

STRATEJİK HAVAALANI ELE GEÇİRİLDİ

Harekatta, Cinderes-Afrin yolu üzerinde stratejik önemdeki Bableit Havaalanı da teröristlerden temizlendi. TSK ve ÖSO, gün içinde Kastel Keçik, Kara Tepe, Halidiye, Culbul ve Kane Kauer köylerini de ele geçirmişti.

Böylece gün içinde toplam 14 nokta kurtarılmış oldu.

18-03/11/c3.jpg

185 BÖLGE KONTROL ALTINDA

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ´ın işgalindeki Afrin´de 5´i belde merkezi, 148´i köy, 32´si kritik nokta olmak üzere toplam 185 bölgeyi kontrolüne aldı. 

ELEBAŞLARI KAÇIYOR

Öte yandan AA´nın Afrin içindeki güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, örgütün kanton yapılanması altında işgal ettiği ilçede sözde adalet bakanı görevi yapan Said İsmet Gubar, Afrin´i terk etti.

18-03/11/c5.jpg

Gubar, kaçtıktan sonra Beşşar Esed rejimin kontrolünde görünen ancak fiilen İran destekli silahlı grupların işgalinde bulunan Nubul´a geldi.

Terör örgütü, Gubar´ı geri almak için İran destekli gruplarla pazarlığa devam ediyor.

Afrin´den kaçan diğer elebaşı ise sözde içişleri bakanı Hasan Bayram oldu. Afrin´in rejim bölgesine bağlanan Ziyare kapısından çıkmaya çalışan Bayram, burada YPG/PKK unsurları tarafından alıkondu. Kaçma girişimi başarısız olan Bayram´ın yanında yüklü miktarda para götürmeye çalıştığı öğrenildi.

Ayrıca, Zeytin Dalı Harekatı´nda kıskaca giren örgütün, Kandil Dağı´ndaki tepe kadrolarından gelen çok sayıda elebaşı da ilçe merkezini terk etti.

18-03/11/c4.jpg

KUZEY IRAK´A HAVA HAREKATI

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, teröristlerin Irak´ın kuzeyindeki Hakurk, Zap, Gara, Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinden TSK´ye ait üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine, dün ve bugün teröristlere yönelik hava harekatı düzenlenerek 18 hedef imha edildi.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER