Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Afrika Kalkınma Bankası: Çekirge istilası gıda krizine yol açabilir

Afrika Kalkınma Bankası Başkanı Akinwumi Adesina, milyonlarca çekirgenin Doğu Afrika'daki tarım alanlarına zarar verdiği aktardı ve bunun gıda krizine neden olabileceği uyarısında bulundu.

Afrika Kalkınma Bankası: Çekirge istilası gıda krizine yol açabilir

Afrika Kalkınma Bankası (AfDB) Başkanı Akinwumi Adesina, yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgınının yanı sıra Doğu Afrika’daki çekirge istilasının gıda krizine yol açabileceğini belirtti.

Adesina, Dakaractu’da yer alan makalesinde, Kenya, Somali, Etiyopya, Sudan, Güney Sudan, Uganda ve Cibuti’yi kapsayan geniş bir alanda milyonlarca çekirgenin tarım ürünlerini tahrip ettiğini aktardı. Çekirgelerin sayısının haziranda artacağı ve en az 400 katına çıkacağına dair veriler olduğunu aktaran Adesina, bunun bölgeyi çok ciddi bir gıda krize sokabileceği uyarısında bulundu.

AfDB Başkanı, olası bir kıtlıktan Doğu Afrika’daki 30 milyon insanın etkileneceğini, ayrıca devam eden Covid-19 salgınının durumu daha da zorlaştırdığını ifade etti.

‘DAHA FAZLA YARDIMA İHTİYAÇ DUYULACAĞI KESİN’

Gıda, tarım ürünleri ve haşere ilaçlarının serbest dolaşımını sağlayacak bir “yeşil kanal” oluşturulmasını öneren Adesina, ayrıca gıda fiyatlarında artışı engellemek için ek tedbirler alınması gerektiğini işaret etti.

Adesina, olası gıda krizine karşı AfDB’nin Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütüyle (FAO) birlikte çalıştığını kaydederek “Banka, Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi (IGAD) ve FAO’ya çekirge istilasıyla mücadele, Doğu Afrika ve Afrika Boynuzu’nda geçim kaynaklarını koruma çalışmalarında kullanmak üzere 1,5 milyon dolar hibede bulunmuştu. Ancak daha fazla yardıma ihtiyaç duyulacağı kesindir” ifadesini kullandı.

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER