Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Afrika Kupası´nın sahibi Cezayir..

Mısır´ın ev sahipliğinde düzenlenen 2019 Afrika Uluslar Kupası´nda Senegal´i 1-0 yenen Cezayir şampiyon oldu.

Afrika Kupası´nın sahibi Cezayir..

Mısır´ın ev sahipliğinde düzenlenen 2019 Afrika Uluslar Kupası´nda Senegal´i 1-0 yenen Cezayir şampiyon oldu.

Bu yıl 32´nci kez gerçekleştirilen ve kazanan tarafın 4,5 milyon dolar para ödülü alacağı turnuvanın finalinde, Cezayir ile Senegal, başkentteki Uluslararası Kahire Stadı´nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Baghdad Bounedjah´ın golüyle 1-0 öne geçen Cezayir, skor üstünlüğünü korumasını bildi ve tarihinin ikinci şampiyonluğuna uzandı.

Daha önce kupada iki kez finale yükselen ve 1990´daki turnuvadan zaferle ayrılan Cezayir, 29 yıl aranın ardından kupayı müzesine götürmeyi başardı. Bir kez finale kaldığı 2002´deki turnuvada Kamerun´a kaybeden Senegal ise Cezayir karşısında da kupa özlemine son veremedi.

İki takım arasındaki final mücadelesinde, geçen sezon Spor Toto Süper Lig´de forma giyen futbolcular da takımlarının şampiyonluğu için ter döktü. Galatasaray´da kiralık kontratı sona eren Badou Ndiaye, Göztepeli Lamine Gassama ve geçen sezon Bursaspor´da kiralık olarak forma giyen Henri Saivet, Senegal Milli Takımı´nın ilk on birinde sahaya çıktı.

Galatasaray´ın forveti Mbaye Diagne, 75. dakikada Saivet´in yerine oyuna girdi. Turnuvanın çeyrek finalinde Fildişi Sahili ağlarını sarsarak takımının finale kalmasına katkı sağlayan Galatasaray´ın yıldız oyuncularından Sofiane Feghouli, Cezayir Milli Takımı´nın ilk on birinde yer alırken, geçen sezon Fenerbahçe´de kiralık olarak forma giyen Islam Slimani 89. dakikada oyuna dahil oldu.

Tunus´u 1-0 yenerek turnuvayı 3. sırada tamamlayan Nijerya´nın Çin ekibi Şanghay Shenhua´da forma giyen santrforu Odion Ighalo 5 golle turnuvanın gol kralı oldu. Cezayir´de Riyad Mahrez ve Adam Ounas, Senegal´de Sadio Mane ile Demokratik Kongo´da Cedric Bakambu organizasyonu üçer golle tamamladı.



Anahtar Kelimeler: Afrika Kupası sahibi Cezayir

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER