Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Afrika Birliği´nden Sudan´daki askeri yönetime 3 ay süre

Mısır´da düzenlenen Afrika Birliği İstişare Zirvesi´nde, sivil yönetime geçiş için Sudan´a daha önce tanınan 15 günlük süre 3 aya çıkarıldı

Afrika Birliği´nden Sudan´daki askeri yönetime 3 ay süre

Afrika BirliğiSudan´daki Askeri Geçiş Konseyine yönetimi sivil geçiş hükümetine teslim etmesi için verdiği 15 günlük süreyi 3 aya uzattı.

Afrika Birliği, Sudan´daki gelişmeleri görüşmek üzere Mısır´ın başkenti Kahire´de İstişare Zirvesi düzenledi.

Mısır resmi ajansı MENA´nın haberine göre, Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Bessam Radi, zirvenin ardından yaptığı açıklamada, Sudan´daki Askeri Geçiş Konseyine yönetimi geçiş hükümetine teslim etmesi için tanınan sürenin 3 aya çıkarıldığını söyledi.

Zirveye katılan liderlerin, daha önce açıklanan 15 günlük süreyi yetersiz bulduğunu aktaran Radi, hükümetin kurulması ve geçiş döneminin sivil özelliklerinin ortaya çıkması için sürenin 3 aya uzatılması üzerinde görüş birliğine varıldığını ifade etti.

Zirveye Çad, Cibuti, Ruanda, Kongo, Somali ve Güney Afrika liderleri ve Afrika Birliği Komisyonu Başkanı´nın yanı sıra Etiyopya, Güney Sudan, Uganda, Kenya, Nijerya´dan temsilciler katıldı.

- Sivil yönetime geçilmezse Afrika Birliği üyeliği askıya alınacak

Belirlenen sürede sivil yönetime geçilmezse Sudan´ın Afrika Birliği üyeliği dondurulacak.

Nijerya´nın Afrika Birliği Daimi Temsilcisi Bankole Adeoye, 15 Nisan´da Etiyopya´nın başkenti Addis Ababa´da düzenlenen Afrika Birliği toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren 15 gün içinde yönetimin sivil bir hükümete devredilmesini talep ediyoruz. Bu yapılmazsa Sudan´ın Afrika Birliği üyeliği otomatik olarak askıya alınacak." ifadesini kullanmıştı.

Sudan´da 19 Aralık´ta ekonomik kriz sebebiyle başlayan gösterilerin, hızla başkent Hartum ve ülke genelinde rejim karşıtlığına dönüşmesinin ardından ordunun 11 Nisan´da yönetime el koyduğunu açıklamasıyla 30 yıllık Ömer el-Beşir dönemi sona ermişti.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER