Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Afganistan’dan dönen Doğan Özlük, gözlemlerini anlattı

Afganistan'dan dönen Doğan Özlük, Kabil'de ortamın sakin olduğunu aktardı.

Afganistan’dan dönen Doğan Özlük, gözlemlerini anlattı

Taliban’ın başkent Kabil'e girmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da bulunan Türk vatandaşlarını yurda getirmek için operasyon başlattı. Bu kapsamda THY'nin yolcu uçağı Kabil'e gitti.

Türk vatandaşlarını Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndan alan "TC-JJM" kuyruk tescilli "Boeing 777-300 ER" tipi uçak, saat 11.45'te Kabil'den İstanbul'a hareket etti.

"TK 707" sefer sayılı uçak, 324 yolcusuyla saat 16.55’te İstanbul Havalimanı'na indi.

Afganistan'dan gelen vatandaşlar, havalimanında gazetecilere açıklamada bulundu.

Kabil Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak çalışan Doğan Özlük, Taliban güçlerinin Kabil'e yaklaşması üzerine Türkiye Büyükelçiliği yetkililerinin kendilerine ulaştığını ve dün kendilerini güvenli alana naklettiğini söyledi.

Bugün Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda zaman zaman kargaşa yaşandığını anlatan Özlük, "Güvenlik duvarlarını aşıp yurt dışına gitmek isteyenler oldu. Onlar pist alanlarında oturma eylemi yaptılar. Birkaç saatlik bir gecikme oldu. Biz de bunları gözlemledik. Bizim uçağın etrafında oturma eylemi olmadı. Uzaktan görüyorduk." dedi.

Öğrencilerinden aldığı bilgileri de aktaran Özlük, "Şehir içinde şimdilik çatışma olmadı ya da çok düşük yoğunluklu oldu. Şehir sakin. Biraz havalimanı, bankalar önünde yoğunluk oldu. Onun dışında sakin olduğu yönünde bilgi aldım. Benim de gözlemim o yönde." diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER