Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Afganistan'da cesur genç kız Qamar Gul ailesini katledenleri öldürdü

Afganistanda bir genç kızın, evlerine ve ailesine saldırarak ailesini katleden Taliban mensuplarından ikisini öldürdüğü, diğerlerini de yaraladığı bildirildi.

Afganistan

Son bir ayda 120'den fazla sivilin Taliban saldırıları sebebiyle yaşamını yitirdiği Afganistan'da, bir genç kız ailesine yapılan saldırıdan ötürü bu örgüt üyelerine meydan okumasıyla gündeme geldi. Merkez eyaletlerinden Ghor'da geçen hafta yaşanan olayda Taliban mensupları Qamar Gul'un evini bastı.

Polis şefi Habiburahman Malekzada'nın açıklamasına göre militanlar, hükümeti desteklemesi sebebiyle Qamar'ın muhtar olan babasını arıyorlardı. Militanlar adamı sürükleyerek dışarı çıkarmaya çalışırken eşi onlara engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine militanlar evin dışında ikisini de öldürdü.

Malekzada, “O sırada evin içinde olan Qamar Gul, aileye ait olan AK-47 tüfeğini aldı ve önce ailesini öldüren iki Taliban militanını vurdu, daha sonra da birkaçını yaraladı” diyerek olayı anlattı.

Kardeşiyle birlikte koruma altında

Yaşanan bu olaydan sonra Taliban mensuplarının eve saldırmak üzere köye geri geldiğini fakat köylüler ve hükümete bağlı güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırıldığı belirtildi.

Bölgenin Valisi Mohamed Aref Aber, Qamar ve erkek kardeşinin korumaya alınıp güvenli bir yerde kalacaklarını açıkladı.

Qamar'ın tam yaşı bilinmemekle birlikte 14 ila 16 yaşları arasında olduğu belirtildi.

Yaşananların ardından Qamar'ın fotoğrafları sosyal medyada paylaşılırken, pek çok kullanıcı genç kızı cesaretliği ve gösterdiği ‘kahramanlık' sebebiyle kutladı.

ABD ile Taliban arasında şubat ayında varılan anlaşma uyarınca örgütün sivillere karşı saldırılarını azaltması gerekiyordu, fakat son aylarda sivilleri hedef alan Taliban saldırılarında 129 kişi hayatını kaybetti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER