Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AF YASASINI DA İÇEREN YARGI PAKETİ MECLİS’TEN ÖNCE MUHALEFETE GİDECEK…

Af yasasını da içinde bulunduran yeni yargı reform paketinin Meclis'ten kavgasız gürültüsüz geçmesi için AKP'nin önce muhalefet partilerinin kapısını çalacağı ve uzlaşma arayacağı belirtildi.

AF YASASINI DA İÇEREN YARGI PAKETİ MECLİS’TEN ÖNCE MUHALEFETE GİDECEK…

AKP'nin hazıradığı ve içerisinde af yasasını da barından yeni yargı reform paketinin 18 Temmuz'dan önce Meclis'te görüşülmesi beklenirken 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılına bırakılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da Adli Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmasında hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini açıkladığı Yargı Reformu Stratejisi'ndeki hedefleri hayata geçirecek olan yargı paketi 1 Ekim'den sonra TBMM'nin öncelikli gündemi olacak.

AKP'nin büyük ölçüde tamamladığı ve reform niteliğinde düzenlemeler içeren paketin Meclis'te uzlaşmayla yasalaştırılabilmesi için teklifi TBMM Başkanlığı'na sunmadan önce muhalefetin kapısına gidecek. Milliyet gazetesinden Şebnem Hoşgör’ün haberine göre, AKP kurmaylarından edindiği bilgilerde yeni askerlik sistemini getiren yasada olduğu gibi muhalefet partileriyle bir araya gelip, öngörülen değişiklikler konusunda görüşler alınacak. Partilerle ilk etapta tek tek görüşme yapılması ve uzlaşma umudu görülürse bu görüşmelerin ardından gayrı resmi bir komisyon çalışması düşünülüyor

EYLÜL ORTASINDA YARGI PAKETİNİ MUHALEFETE SUNABİLİRİZ"

Haberde konuya ilişkin görüşlerine yer verilen AKP kurmayları, "Çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Meclis açılmadan önce eylül ortası gibi teklifimizi muhalefet partilerine sunabiliriz" bilgisini verdi. Parti kurmayları, muhalefetin talep ve önerileri doğrultusunda teklifin rötuşlanarak Meclis Başkanlığı'na sunulabileceği gibi sağlanan uzlaşma çerçevesinde Meclis Adalet Komisyonu'ndaki görüşmeler aşamasında gerekli değişikliklerin teklife yansıtılabileceğini ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER