Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Af Örgütü'nden Trump'a çağrı: Ayrımcı söylemlerini sona erdirmeli

Uluslararası Af Örgütü, George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan ve ABD geneline yayılan protestolarda polis şiddetinin sona erdirilmesi için çağrı yaptı

Af Örgütü

Uluslararası Af Örgütü, ABD’de George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesiyle başlayan protestolarda polis şiddetinin son bulması için çağrıda bulundu. Açıklamada, polisin aşırı güç kullandığı ve orantısız şiddetin çatışmaları artıracağı uyarısı yapıldı.

‘BEYAZLARIN ÜSTÜNLÜĞÜ ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR’

Uluslararası Af Örgütü’nün ABD temsilcisi Rachel Ward’ın ifadelerinin yer aldığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’a ‘şiddet içeren ve ayrımcı söylemlerini sona erdirme’ çağrısı yapıldı. Ward, şu ifadeleri kullandı: “Irkçılık ve beyazların üstünlüğü bu cinayetleri ve polisin tepkisini körüklüyor. Başkan Trump, şiddet içeren, ayrımcı söylem ve politikaları sona erdirmeli ve ABD hükümeti uluslarası huku tarafından garanti edilen protesto hakkını sağlamalıdır.”

‘POLİSLERİN DONATIMI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

Af Örgütü, “Polisleri savaş alanı için daha uygun olan bir şekilde donatmak, onları çatışmanın kaçınılmaz olduğunu düşünmeye itebilir” ifadelerini de kullanıldı. Polisin savaş teçhizatlarıyla donatılmasının, barışçıl toplanma haklarını kullanan protestocuları korkutabileceği ve bu durumun şiddeti artıracağı belirtildi: “Gereksiz veya aşırı güç kullanımı derhal sona erdirilmeli ve protestoculara uygulanan gereksiz güç kullanımları soruşturulmalıdır. Yasayı çiğneyen tüm görevliler sorumlu tutulmalıdır.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER