Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Af yasası çıkıyor mu?

Kamuoyunda ´Af Yasası´ üzerine dikkat çeken değerlendirmeler yapılırken Adalet Bakanlığı´nın af ile ilgili yoğun bir çalışma başlattığı bildirildi.

Af yasası çıkıyor mu?

Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı´nın ortaklaşa yürüttüğü ´Af Yasası´çalışması gündeme alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatı üzerine ´Af Yasası´ ile ilgili çalışma başlatıldığını açıkladı.

´Af Yasası´na dair dikkat çekici açıklamalar yapan Soylu, şu ifadelere yer verdi:

"Adalet Bakanlığı´nın daha kapsamlı bir çalışması söz konusu. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın indirim konusunda açık talimatı var. Ona ait bir noktaya geldi. Zannediyorum yakın bir dönem içerisinde böyle bir ceza indirimle karşı karşıya kalınacak. Biraz çalışıldı. Son 1-2 haftada da tekrar bir değerlendirmeler yapıldı. Ancak Adalet Bakanlığı bu konuda hakikaten dört başı mamur, bizim de içinde olduğumuz bir çalışma gerçekleştiriyor. Patronajı Adalet Bakanlığında. İnanıyorum ki yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır."

AF YASASI KİMLERİ KAPSIYOR!

Yeni ´Af Yasası´ kapsamında infaz sürelerinin düşürülmesi beklenirken, cezaevinde kalma süresi de kısalacağı bildirildi. Kadın ve çocuklara karşı işlenen suçlarda ise ceza artırımı olacağı belirtildi.

 

Yapılan ´Af Yasası´ ile ilgili hazırlıkta FETÖ başta olmak üzere, terör suçlarına ilişkin ise herhangi bir indirim öngörülmediği düşünülüyor.



Anahtar Kelimeler: yasası çıkıyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER