Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Adana Öze Dönüş'ten Basın Açıklaması

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Adana Öze Dönüş

 

Ali Erbaş Ankara Hacı Bayram Camii’nde, temsili Cuma namazı kıldırmış, hutbesinde tüm insanlığa bir çağrıda bulunmuş, bu hutbe çeşitli mihrakların hedefi haline geldi. Bu ve benzeri durumlara ilişkin tepkiler sürüyor.

 

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NIN YANINDAYIZ

Diyanet İşleri Başkanı Pr. Dr. Ali Erbaş Ankara Hacı Bayram Camii’nde, temsili Cuma namazı kıldırmış, hutbesinde tüm insanlığa “Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım” çağrısında bulunan bir hutbe irad etmiştir.

Hutbenin bir bölümde; “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.” cümlesini kurmuştur.

Bunun üzerine bazı dernekler Sayın Erbaş hakkında LGBT’ye karşı nefret söylemi gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmuş, bazı illerin baroları da bu konuşma nedeniyle İslami değerlere hakaret içeren kınama metinleri yayınlamıştır.
Öncelikle şunu belirtmiş olalım Diyanet İşleri Başkanı’nın söyledikleri kendi kişisel görüşleri değil Allah’ın kitabı Kur’an’ın ortaya koyduğu hakikatlerdir.

Devletin resmi olarak dini kuruluşunun başında bulunan Diyanet İşleri Başkanı’nın büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde İslam’ın görüşünü ortaya koymasından daha doğal ne olabilir? Diyanetin var oluş sebeplerinden biri de halkın dini olarak doğru bilgilendirilmesi değil midir?

Buna itiraz edenler Diyanet İşleri Başkanın şahsında İslam’a ve onun kutsal değerlerine saldırarak büyük bir cürüm işlemektedirler.

Uluslararası emperyalizmin desteklediği cinsel sapkınlık maalesef ülkemizde de karşılık bulmuş batıcı ve İslam düşmanı çevreler tarafından toplumun ifsadı için yoğun bir çabayla yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır. Bu amaçla batının desteğiyle birçok STK kurulmuş, her türlü basın yayın ve sosyal medya aracılığı ile çalışmaktadırlar.

TBMM de maalesef zinayı suç olmaktan çıkartarak ve imzalamış olduğu uluslararası sözleşmeler ve bunlara atıfta bulunan kanunlarla bu çalışmalara yasal zemin hazırlamıştır.
Adana Öze Dönüş Derneği olarak;

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prf. Dr. Ali Erbaşı Kur’an’ın ortaya koyduğu bir hakikati açık ve net bir şekilde ifade ettiği için tebrik ediyor ve arkasında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Suç duyurusunda bulunan derneği ve kınama yayınlayan baroları ise içinde yaşadıkları toplumun değerlerine saygılı olmaya, emperyalist ifsat çabalarına alet olmamaya davet ediyor ve bu tutumlarından dolayı nefretle kınıyoruz.

Bu bağlamda TBMM’de grubu bulunan partileri de bu sapkınlığı koruma altına alan yasaları gözden geçirmeye ve reddetmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunarız.
27.04.2020
Ali AYGÜN
Adana Öze Dönüş Derneği Başkanı

Kaynak: Adana Öze Dönüş'ten Basın Açıklaması



Anahtar Kelimeler: Adana Dönüş' Basın Açıklaması

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER