Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesinde 28 Şubat Gibi Uygulama!

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesinde 15 yıldır Edebiyat Öğretmenliği yapan Fevziye Şenoğlu Hoca Hanım İslami hassasiyetlerinden dolayı öğretmenlik görevinden alındı.

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesinde 28 Şubat Gibi Uygulama!

28 Şubat 1997 yılında gerçekleştirilen ve "post-modern darbe" olarak adlandırılan karanlık sürecin üzerinden tam 22 yıl geçmesine rağmen o dönemin uygulamalarını aratmayacak bir uygulama Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaşandı.

 

Geçtiğimiz hafta içinde 15 yıldır yaptığı Edebiyat öğretmenliğinden alınarak depo görevlisi yapılan Fevziye Şenoğlu Hoca " Depoda görevlendirildim. Şimdi süreç nasıl işler bilmiyorum. " dedi.

 

Yaşadığı mağduriyeti  "O okulda ben bir hırsızlık, bir namussuzluk, iffetsizlik yapmadım, dersini anlatmamazlık yapmadım o zaman neden !! ?" diyerek anlatan Fevziye Şenoğlu Hoca sözlerine;

 

"Bana beş yıldır sürekli soruşturmalar açarak sürekli kendince aşağılayarak hayatı dar etmeye çalışan eski müdürümüz, Hafız olan yeni müdürümüz ve başka katkısı olan kimler varsa hepsini Allaha havale ediyorum onlar böyle uygun görmüşler." Diyerek yaşadığı mağduriyetin üzerinde uygulanan baskı sürecinin bir sonucu olduğunu ortaya koymuş oldu.

Fevziye Şenoğlu Hoca Adana'da yaptığı İslami Bilinçlenme faaliyetleri ile tanınan fedakâr, genç nesillerin İslam Şahsiyeti üzerine gelişmesi için bir ömür harcamış ender şahsiyetlerden biri olarak bilinmektedir. Ayrıca 2002 ylında da benzer bir uygulama ile başörtüsü maduru olarak öğretmenlik görevinden alınan Fevziye Şenoğlu Hoca 17 yıl sonra tekrar 28 Şubat benzeri bir uygulama ile karşı karşıya kaldı.

 

Adana kamuoyunun bilinçlenmesi için soruyoruz?

 

- Fevziye Şenoğlu Hoca gibi fedakâr eğitmenlerin göreceği uygulama bu mu olmalı?

 

- Bu uygulamaya son verecek cesur bir Milli Eğitim bürokratı yok mu?

 

- Genç nesillerin İslam Şahsiyeti üzere yetişmesi için gece gündüz mücadele eden eğitmenler ödüllendirilmesi gerekirken yapılan bu uygulamayı nasıl değerlendirmemiz gerekmektedir.

 

- Dindar nesiller Fevziye Şenoğlu gibi öğretmenlerin öğretmenlik görevinden alınıp depo görevlisi yapılarak mı yetiştirilecektir?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER