Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Adaletin tesis edilmesini istiyoruz

Malatya Pütürge’de öldürülen Saadet Partili müşahitlerin katil zanlıları dün Kırşehir’de hâkim karşısına çıktı!

Adaletin tesis edilmesini istiyoruz

31 Mart yerel seçimlerinde Malatya’nın Pütürge ilçesinde Saadet Partili sandık müşahitleri Hasan ve İlyas Aktaş’ın sandık başında katledilmesine ilişkin davanın ilk duruşmasına dün başlandı. Güvenlik gerekçesiyle Kırşehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınan davanın ilk günkü duruşmasında sanıklar ifade verdi.

BU DAVAYA ŞAİBE KARIŞMASIN

Duruşmayı yerinde takip etmek adına Kırşehir’e gelen Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, “Hasan ve İlyas Aktaş kardeşlerimiz 31 Mart seçimlerinde bizim sandık müşahitlerimizdi. Gergin geçen belediye başkanlığı seçimi döneminde cinayete kurban gittiler. Maalesef katledildiler. Temennimiz odur ki, bu davanın adil bir şekilde olması ve herhangi bir şaibenin karışmasını istemiyoruz. Adaletin tesis edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMALARINI İSTİYORUZ”

Kırşehir Adalet Sarayı önünde bekleyen rahmetli Hasan Aktaş’ın kardeşi İlyas Aktaş, duruşmadan tek bir beklentileri olduğunun altını çizerek, “Hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Adaletten beklentimiz budur. Başka bir beklentimiz yok. Buradan tek isteğimiz var” diye konuştu.

 31 Mart yerel seçimlerinde Malatya’nın Pütürge ilçesinde Saadet Partili sandık müşahitleri Hasan ve İlyas Aktaş’ın, sandık başında katledilmesine ilişkin davanın ilk duruşmasına dün başlandı. Duruşmayı takip etmek adına Kırşehir’e gelen Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, “Davaya müdahil olmak için geldik. Bizlerin ve avukatların da müdahil olmasına izin verilmedi. Katılımcı olmak istedik, yine bu isteğimize de olumsuz yanıt verildi. Biz bu davaya müdahil olacağız. Bu olayın takipçisi olacağız. Temennimiz odur ki, bu davanın adil bir şekilde olması ve herhangi bir şaibenin karışmasını istemiyoruz” dedi.

Malatya’nın Pütürge ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde sandık başında katledilen Saadet Partili amca çocukları Hasan ve İlyas Aktaş’ın katil zanlılarının yargılandığı dava Kırşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün başladı. Sandık başında görev yaparken mevcut belediye başkanının akrabalarının usulsüz oy kullanımına itiraz eden Saadet Partili amca çocukları Hasan ve İlyas Aktaş, sandık başında öldürülmüştü. Söz konusu olaya ilişkin dava ise güvenlik gerekçesiyle Malatya’dan Kırşehir’e alınmıştı.

BABA VE AMCAOĞULLARI İFADE VERDİ

Kırşehir’e alınan duruşmaya Saadet Partili sandık müşahidinin akrabaları Adalet Sarayı önüne gelirken, polis duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemleri aldı. Gizlilik kararı getirilen mahkemede Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük’ün babası ve 3 amcaoğlu sanık olarak ifade verdi. Saadet Partisi adına duruşmayı takip etmek isteyen avukatın mahkeme salonuna alınmaması tepkilere neden oldu. Kırşehir Adalet Sarayı önünde bekleyen rahmetli Hasan Aktaş’ın kardeşi İlyas Aktaş, duruşmadan tek bir beklentilerini olduklarının altını çizerek, “Hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Adaletten beklentimiz budur. Başka bir beklentimiz yok. Buradan tek isteğimiz var” diye konuştu.

 

BU DAVAYA ŞAİBE KARIŞMASIN

Duruşmayı yerinde takip etmek adına Kırşehir’e gelen Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, “Hasan ve İlyas Aktaş kardeşlerimiz 31 Mart seçimlerinde bizim sandık müşahitlerimizdi. Gergin geçen belediye başkanlığı seçimi döneminde cinayete kurban gittiler. Maalesef katledildiler. Davası bugün Kırşehir’de görülüyor. Davaya müdahil olmak için geldik. Bizlerin ve avukatların da müdahil olmasına izin verilmedi. Katılımcı olmak istedik, yine bu isteğimize de olumsuz yanıt verildi. Şu an vefat eden kardeşlerimizin akrabaları da burada, onları da duruşmaya almadılar. Biz bu davaya müdahil olacağız. Bu olayın takipçisi olacağız. Temennimiz odur ki, bu davanın adil bir şekilde olması ve herhangi bir şaibenin karışmasını istemiyoruz. Adaletin tesis edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 



Anahtar Kelimeler: Adaletin tesis edilmesini istiyoruz

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER