Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Adalet Bakanlığındaki değişikliğe sadece Pelikancılar sevindi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Adalet Bakanı değişti. Değişikliğin Pelikancıları sevindirmesi dikkatlerden kaçmadı.

Adalet Bakanlığındaki değişikliğe sadece Pelikancılar sevindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Adalet Bakanlığına eski bakan Bekir Bozdağ getirildi. Abdülhamit Gül ise değişikliği görevden affını istediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uygun gördüğü şeklinde duyurdu.

Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapılan atama ile 19 Temmuz 2017’den bu yana Adalet Bakanlığı görevini yürüten Abdülhamit Gül, görevi Bekir Bozdağ’a bırakmış oldu. Gül, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum."

FETÖ DETAYLARI VE PELİKANCILAR

Üçüncü kez Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ’ın FETÖ ve Fetullah Gülen hakkında daha önce yaptığı övgü dolu ifadeler gündeme geldi.
Bozdağ'ın Meclis’te yaptığı konuşmasında “Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor" ifadelerini kullanmıştı.
Kamuoyunda Pelikancılar olarak bilinen grup, daha önce Abdülhamit Gül’ü hedef alan bir tutum izlemişti. Sabah gazetesinde Gül’ü itham eden FETÖ ile mücadele eden savcı ve hakimlerin görevden uzaklaştırıldıkları şeklinde yayınlar yapıldı. Gül ise bu haberler karşısında "Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın" açıklamasını yapmıştı.

GÜL’Ü ANMADAN BOZDAĞ’A TEBRİK

Öte yandan Pelikan grubu ile adı yan yana anılan isimlerden Selman Öğüt’ün, twitter hesabından son yaşanan gelişmeye dair yayınladığı mesajda Abdülhamit Gül’e herhangi bir teşekkür etmeksizin Bozdağ’ı tebrik etmesi dikkat çekti.

Öğüt mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız tarafından Adalet Bakanlığı görevine atanan Bekir Bozdağ'ı tebrik ediyorum.
Hayırlı olsun Sayın Bakanım @bybekirbozdag”
AKP Gaziantep eski milletvekili Şamil Tayyar’ın ise Gül’e teşekkür etmesi ve daha önce yaşanan çekişmede Gül’ün yanında yer alması AKP içindeki bölünmüşlüğü ve ayrışmayı da gözler önüne serdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER