Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Açlık Grevindeki Esirlere Destek Çağrısında Bulunan

Hamas: İşgal Rejimi Zindanlarındaki Gerginlikten İşgal Hükümeti Sorumlu

Açlık Grevindeki Esirlere Destek Çağrısında Bulunan

Filistin Enformasyon Merkezi+-
İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimi zindanlarında yaşanan gerginlikten ve Filistinli esirlere yönelik ihlallerden tamamen işgal hükümetinin sorumlu olduğunu açıkladı.

Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, bugün (25 Eylül Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejimi cezaevleri idaresinin Filistinli Esir Hareketi ile yaptığı anlaşmaya uymaktan vazgeçmesinin sonuçlarından işgal hükümetinin sorumlu olduğunu kaydetti.

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin kanser yapan sinyal kesicileri kaldırma sözü verdiğini fakat sözünü yerine getirmediğini hatırlatan Berhum, işgal yönetimini Filistinli esirleri hedef alan düşmanca politikalarını sürdürmemesi yönünde uyardı.

Filistinli esirlere destek için her düzeyde sivil, siyasi ve diplomatik çabaların yoğunlaştırılması çağrısında bulunan Berhum, esirlerin çektikleri sıkıntıların sona erdirilmesi için geniş çaplı bir destek cephesi oluşturulmasını istedi.

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden üçü idari hapis cezalarını protesto için açlık grevi yaparken, 140 esir de cezaevlerine yerleştirilen sinyal kesici cihazları protesto için açlık grevi yapıyor.

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin iradelerini kırmak ve açlık grevine son vermelerini sağlamak için esirlere baskı yaptığı ifade edildi.

 
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER