Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ACI KAYBIMIZ: ÇAĞRI MARKETLERİNİN SAHİBİ AHMET KARA KARDEŞİMİZ VEFAT ETMİŞTİR.

Çğrı Marketleri sahibi ve Üsküdar Eski Belediye Başkanı Mustafa Kara´nın Abisi Ahmet Kara vefat etmiştir.

ACI KAYBIMIZ: ÇAĞRI MARKETLERİNİN SAHİBİ AHMET KARA KARDEŞİMİZ VEFAT ETMİŞTİR.

       "İnnâ lillahi ve innâ ilehhi râciûn"

        "Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah´a aidiz ve şüphesiz O´na döneceğiz"

       Çağrı Hipermarket Yönetim Kurulu Üyesi ve Üsküdar Eski Belediye Başkanı Mustafa Kara´nın abisi Ahmet KARA vefat etmitir. Ahmet Kara kardeşimize Allah´tan rahmet ve mağfiret diler, kederli ailesine sabrı cemil dileriz.

        Ahmet Kara kardeşimizi takriben 15 yıldır tanırım. Ahmet Kara kardeşimiz bir fikir adamı ve Müslümanların sorunlarına karşı da duyarlı bir kardeşimizdir. 

       Vefatı münasebetiyle hayırla anmak, Ahmet kardeşimizin nasıl bir insan olduğunu hatırlamak bağlamından onu kendisinden dinlemek. 

(Davut GÜLER)

 

cagri_ahmet_kara 

Merhum Ahmet Kara kardeşimiz, Çağrı Hipermarket Yönetim Kurulu Üyesi, müteşebbis bir iş adamıydı. Bir hatıra olarak; Çağrı Marketler´in büyüme serüvenini ve yeni yapılanmasını Ahmet kardeşimizden okuyalım:

?Çağrı Hipermarket olarak ilk şubemizi Üsküdar´da açtık. O günün koşullarında toptan ve perakende tarzında bir sistemle çalışmaya başladık. Daha sonra İstanbul´da iki noktada daha Çağrı şubesi açtık. Aradan geçen zaman içinde Türkiye´de perakende anlayışının değişmesi sonucu bu şubelerimizi kapatıp yeniden değişen bu sistem doğrultusunda yapılanmaya başladık. Altyapı çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Bulgurlu´da bin metrekarelik çağdaş standartlardaki mağazamızı açtık. Günümüze kadar doğru noktalarda konuşlanarak Çağrı´yı kaliteli ve hesaplı alışverişin merkezi olarak yaygınlaştırdık. Bir de o dönemlerde ülkemizde markaların az olması nedeniyle sınırlı sayıda ürün çeşidi vardı. Dolayısıyla bizler de ürün ve hizmet kalitesini bu sınırlar çerçevesinde geliştirebiliyorduk. Ancak 1980´li yıllarla birlikte ülkemizin ekonomik olarak dışa açılmasıyla birçok şey değişmeye ve vizyon sahibi kurumlar oluşmaya başladı. Bu süreçte perakendeciler mağaza yapılanmasında daha büyük metrekareli yerleri tercih etmeye başladı.?

Yabancılar Türkiye´yi sevdi 

Aradan geçen zamanın birçok şeyi değiştirdiğini ve marka sayısının çoğalmasına zemin hazırladığını kaydeden Kara, ?Bu nedenle gıdayla ilgili çeşidimiz yabancı firmalardan daha fazla? diyerek, sektöre yabancı sermaye bakışını da şöyle özetledi:

?Perakende sektörü, finans dünyası gibi stratejik bir sektör. Sermaye hiçbir zaman önemli olmayan bir alana yatırım yapmaz. Türkiye´nin dünyanın 17´nci büyük ekonomisine sahip bir ülke olduğunu ve nüfus potansiyelini baz aldığımız zaman perakende sektörünün önemi ortaya çıkıyor. Bu nedenle yabancı sermayenin son derece bilinçli bir şekilde perakendede organize oluyor. Bu noktada tüketici ülkemizin değerlerine önem vermeli ve ürün tercihlerinde yerli üreticiyi korumalı. Daha doğrusu üretici, tüketici ve perakendeci ayrımı olmadan herkes birbirini korumalı. Bizim bir ?Kapalı Çarşı´ kültürümüz var. Bu dünyanın en eski alışveriş merkezi. Buna rağmen dünyada bilinen bir marka çıkaramamışız. Çünkü ekonomimiz yıllarca dünyaya kapalı kalmış ve bunun getirdiği bazı eksiklikler ister istemez ticari yapılanmayı etkiledi. Firmalar daha yeni yeni dünyaya açılıp markalaşmaya başladı.?

Birleşme şart!

Yabancı sermayenin yapılanırken nasıl bir strateji izlediği konusunda da Kara, şunları söyledi:

?Perakende piyasasında dengelerin değişmesi ve küçüklerin silinmesi için her şey yapılıyor. Bu aynı zamanda bir daralmayı getiriyor. Ancak terzilik bitecek diye tekstil sektörünün önünü kapatamayız. Dolayısıyla market ayağında da küçük işletmeler birleşmeli ve bu değişime ayak uydurmalı. Farklı yapılanmalar olursa yabancı zincir karşısında daha güçlü oluruz. Türkiye´de perakende alanında ciddi bir değişim var.?

Yatırımları Türkiye´de yaptıklarını da kaydeden Kara, şöyle devam etti:

?Çağrı olarak 2 bin 800 metrekare olan en büyük 19´uncu şubemizi de Dudullu´da açtık. Krize rağmen şubeleşmeye devam ediyoruz. Mağazalaşma noktasında yer seçimi çok önemli. İnsanların alım gücü, eğitim düzeyi ve mağaza açılacak nokta gibi ayrıntılar çok önemli. Bazen yer bulmakta zorluk çekiyoruz. Çünkü yakın noktalarda başka markaların olmaması gerekiyor. İnsanlar özellikle tek katlı noktaları tercih ediyor. Bir kat aşağıda veya yukarıda olması satışı etkiliyor. Çağrı olarak İstanbul´da kurumlar vergisi KOBİ Özel Teşvik Ödülü´nü aldık. İstihdama ciddi katkımız oluyor. Marketlerimizin yanında züccaciye noktalarıyla da hizmet veriyoruz. Bu noktalarda hem yerli markalarımıza ivme kazandırıyor hem de ekonomik hareketlilik yaratıyoruz.?

   Dün (26. 01. 2018 - Cuma Günü) vefat eden Ahmet Kara kardeşimizin cenazesi bugün (Cumaertesi) ikindi namazına mütakip Üsküdar İlahiyat Camiinde (Capitol avm yanı) kaldırılacaktır.

    Tekrar Ahmet kardeşimize Allah´tan rahmet ve mağfiret, kederli ailesine sabrı cemil diliyor, Rabbine olan bu yolculukta mekanı cennet olsun duasında bulunuyoruz.

    Selam ve dua ile...

 

 Not: Ahmet KARA Kardeşimizin taziyesi şu aderste verilmektedir: Örnek Mah. TAKVA CAMİİ (Örnek Muhtarlığı yanı) / ATAŞEHİR

 

İrtibat: Mustafa Kara, 05323931044

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Kâtip Kara
27.01.2018 12:36:23
Kendisini tanımam bilmem, ama hep perakendiciliğin ve bu kapitalist ortamda, hem de helal çerçevede iş yapıp bizlere hizmet etmişti. Ayrıca Müslümanların, yoksulların dostu olduğunu söylüyorlardı onu tanıyan kardeşlerimiz. Mekânı cennet olsun inş. Ama haber metninde, ´onu yakından´ tanıyorum´ diye bir ifade var, ama o kişi nedense haber metnine ismini koymamış!

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER