Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'yi "Demir Kubbe" korkusu sardı! İsrail'in savunmasına öncelik!

ABD Başkanı Joe Biden, Siyonist İsrail cumhurbaşkanı Rivlin ile Beyaz Saray'da görüşecek. Zirvede Hamas'ın saldırılarıyla yıkılan Siyonist İsrail'in 'demir kubbe'si gündemde olacak.

ABD

ABD Başkanı Joe BidenSiyonist İsrail'de görev süresinin sonuna gelen cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile bugün Beyaz Saray'da görüşecek. Siyonist İsrail'in 10 Mayıs'taki hain Gazze saldırılarının gündemde olacağı görüşmede Siyonist İsrail'in savunma ihtiyaçları da masaya yatırılacak.

SİYONİST İSRAİL'İN SAVUNMASI ÖNCELİK!

Siyonist İsrail'de 12 yıllık Netanyahu döneminin sona ermesi ve Naftali Bennett-Yair Lapid koalisyonunun başa geçtikten haftalar sonra gerçekleşen görüşmede yeni hükümet gündemde olacak. ABD'li yetkililer gelecek haftalarda Biden ile Bennett arasında bir görüşme ayarlamaya çalışıyor.

Biden-Rivlin görüşmesinde bir diğer önemli madde ise Siyonist İsrail'in yıkılan 'demir kubbe'si olacak. Netanyahu'nun 10 Mayıs'ta Gazze'ye başlattığı hain saldırılara karşı Hamas başta olmak üzere direniş grupları Kudüs'ün Kılıcı operasyonu başlatmış ve 4 binden fazla roketi Siyonist İsrail'in şehirlerine yağdırmıştı. Hamas'ın saldırıları sırasında çaresiz kalan "demir kubbe"nin yeniden güçlendirilmesi ABD'nin önceliği olacak.

Joe Biden ile Reuven Rivlin'in İsrail'in Gazze ile 11 günlük "savaşını" da görüşmesi bekleniyor. ABD, İsrail'in Demir Kubbe savunma sistemi ihtiyacını karşılama sözü vermişti.

İRAN'LA NÜKLEER MÜZAKERE

Biden'ın Rivlin ile görüşmesi, Viyana'da gerçekleştirilen ABD-İran nükleer müzakerelerin odağında gerçekleşiyor. Siyonist İsrail, İran'ın nükleer silaha sahip olacağı korkusuyla ABD'nin İran ile anlaşmasını istemiyor. 

Reuters'e konuşan Biden-Rivlin toplantısına yakın bir kaynak ise ABD Başkanı'nın İsrail Cumhurbaşkanı'na iki ülkenin aynı hedefi paylaştığını, "İran'ın nükleer silah geliştirmesine izin verilmeyeceğini" söylemesinin beklendiğini aktardı. Öte yandan Biden'ın, ABD'nin İsrail'in kendini savunma hakkına verdiği desteği vurgulayacağı bildirildi.

Öte yandan Rivlin, 7 yıllık görev süresinin ardından 7 Temmuz'da görevden ayrılacak, yerine Isaac Herzog geçecek.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER