Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD’ye tarihi uyarı! ‘Cehennem kapılarını açacağız’

ABD’nin İran'ın Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesinden sonra İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Shamkhani kritik uyarıda bulundu.

ABD’ye tarihi uyarı! ‘Cehennem kapılarını açacağız’

ABD’ye tarihi uyarı! ‘Cehennem kapılarını açacağız’

“Süleymani suikastına cevap vermek için 13 senaryomuz var” diyen İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Shamkhani; 'Amerikan kuvvetleri, cehennemin kapılarını açacağımızı bilsin. Amerika kuvvetlerini, bölgeden dikey olarak çıkarmazsa, vücutlarını yatay olarak çıkarmamız gerekecek' uyarısında bulundu.

Shamkhani, dün yaptığı açıklamada, İran'ın Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'ye suikast düzenlemesine karşılık 13 senaryo bulunduğunu söyledi.

Tarihi kabus

Shamkhani,, Amerika Birleşik Devletleri'nden Süleymani'nin kanı için intikamın, "en azından Amerika için tarihi bir kabus olacağını" kaydetti.

"Tahran'ın, Süleymani'nin ölümüne misillemesinin özel bir saldırıdan geçmeyeceğini" belirten Shamkhani; "Haram" dergisine verdiği röportajda, "Amerika, Süleymani'ye suikast düzenlememesi gerekiyordu. Şimdi bunun tüm yansımalarını kabul etmesi gerekiyor” dedi.

"Bölgedeki tüm ABD üslerini ve içlerindeki tüm hareketleri izliyoruz ve onların beklemede olduklarını biliyoruz" diyen Shamkhani, "Amerikalılar orta ve uzun menzilli füzelerimizle bölgedeki zırhlılarını hedefleyebildiğimizi biliyorlar" İfadesini kullandı.

"İran'ın kuzeyinde ve güneyinde bulunan 8 Amerikan üssünün yanı sıra, doğu ve batı sınırlarımızdan uzak olmayan 11 komuta merkezi de dahil olmak üzere 19 Amerikan üssü var" diyen Shamkhani; "Süleymani suikastına yönelik cevabımız, bölgedeki Amerikan kuvvetlerine yönenelik olacak ve onlar üslerinde kalmak istiyorlarsa, üslerini birlikte vuracağız" dedi.

Cehennem kapıları

"Amerikan tehditleri dönemi sona erdi ve İran'ın tehdit etmesi için zaman geldi." diyen Shamkhani; "Amerikan kuvvetlerinin, cehennemin kapılarını açacağımızı bilsin. Amerika kuvvetlerini bölgeden dikey olarak çıkarmazsa, vücutlarını yatay olarak çıkarmamız gerekecek" uyarısında bulundu.

Shamkhani'nin ABD'nin İran'a karşı savaşmakla tehdit ettiğini ve petrol tesislerini hedeflediğini göz önünde bulundurarak, Washington'un müttefikleri olan Fransa, Almanya ve İspanya'nın, Trump'ın aptalca kararının bedelini ödememek için güçlerini Irak'tan çekme prosedürlerine başladığını belirtti.

Buna karşılık, İran Devrim Muhafızları komutanı General Hüseyin Salemi'nin Kerman'daki Süleymani'nin cenaze töreni sırasında yaptığı konuşmada, “Tahran, şehit Kasım Süleymani'nin kanıyla intikam alacaktır. Amerika'nın sevdiği ve savunduğu yeri yok edeceğiz. Amerikalılar için güvenli bir yer olmadığını gösterceğiz” dedi.

“Bugün Amerika'ya karşı mücadele döneminin başlangıcıdır" diyen Selami, "Süleymani'nin şehitliğinin bölgedeki Amerikan varlığının hızlı sonunun başlangıcı olduğunu" vurguladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER