Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´ye göre Venezuela´da yaşananlar, darbe girişimi değil..

Bolton: "Barışçıl iktidar devrini destekliyoruz. dedi.

ABD´ye göre Venezuela´da yaşananlar, darbe girişimi değil..

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela´da yakın zamanda bir yönetim değişikliği umduklarını belirterek, ?Bir süredir Maduro´dan sonraki gün yapacaklarımız konusunda planlama yapıyoruz.? dedi.

ABD Başkanı Trump, Venezuela´daki darbe girişimine ilişkin twitter hesabından bir açıklama yaptı. Trump, ?Venezuela´daki durumu çok yakından takip ediyorum. ABD, Venezuela halkına ve onların özgürlüğüne destek veriyor.? ifadesini kullandı.

ABD Federal Havacılık İdaresi de Venezuela´daki uçakların 48 saat içinde çekilmesi uyarısı yaptı.

Bolton, Venezuela´daki gelişmelere ilişkin Beyaz Saray´da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Venezuela´daki olayları ?oldukça ciddi? şeklinde nitelendiren Bolton, ?Başkan (Donald Trump) ve danışmanları bu olayları dakika dakika takip ediyorlar.? ifadesini kullandı.

Son üç aydır muhalefetle konuşan Venezuelalı bazı yetkililerin verdikleri vaatleri yerine getirmeleri çağrısında bulunan Bolton ?Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, Yüksek Mahkeme Başyargıcı Maikel Moreno ve Devlet Başkanlığı Muhafız Birliği Komutanı Ivan Raphael Hernandez Dala, bunların hepsi Nicolas Maduro´nun gitmesi gerektiği konusunda mutabıklar; bugün öğleden sonra onlar harekete geçmeliler veya bu akşam geri kalan askerleri de geçici başkanın yanına çekmeliler.? dedi.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER