Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Abdülnasır döneminin ünlü işkencecisi öldü! Kimleri hedef alıyordu?

Mısır eski Cumhurbaşkanı Cemal Abdülnasır döneminde rejim muhaliflerine karşı uyguladığı acımasız işkencelerle ünlenen Savaş Bakanı Şemsettin Bedran, İngiltere’nin başkenti Londra’da öldü.

Abdülnasır döneminin ünlü işkencecisi öldü! Kimleri hedef alıyordu?

Mısır basını ise Bedran'ın Londra'da bir hastalıkla mücadele sonucu 91 yaşında öldüğünü ve işlemlerin bitiminden sonra cenazesinin Kahire'ye nakledileceğini bildirdi.

Bedran, Abdülnasır'ın yönetimi sırasında Mısır hapishanelerinde, özellikle askeri hapishanelerde Müslüman Kardeşler'e bağlı tutuklulara karşı insanlık dışı işkence suçları işlemekle suçlandıktan sonra "işkence efsanesi" unvanını aldı.

Abdülnasır'a olan yakınlığına ve sahip olduğu pozisyonlara rağmen Bedran, üst düzey yetkililerle birlikte, 25 Ağustos 1967'de Abdülnasır'a komplo düzenlemek suçlamasıyla tutuklandı.

1968'de de altı gün süren savaşta ateşkes rolü hakkında ikinci kez yargılandı. O ve eski istihbarat şefiyle birlikte, yenilgideki rolleri nedeniyle mahkûm edildi.

Bedran 1974 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın onu, ülkeyi terk edip ölene kadar yaşadığı İngiltere'ye gitmesi için serbest bırakana kadar hapishanede kaldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER