Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Geri adım atmadı! Abdullah Gül: Her şey ortada, arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı AK Partililerin eleştirilerde bulunduğu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Gül, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek yakışmaz. Onun için polemiğe girmiyorum arkadaşlarla" de

Geri adım atmadı! Abdullah Gül: Her şey ortada, arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Aralık ayında yayınlan 696 sayılı KHK´nın ardından, AKP kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ilk defa bu kadar açık bir biçimde tartışmanın fitilinin ateşlenmesi gündeme damgasına vurmuştu.

İkili arasındaki tartışmanın yankıları devam ederken en son Erdoğan´ın isim vermeden eleştirdiği Gül için, "Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna, kimlerle aynı safa geçtiğine dikkat etmelidir," ifadeleri kayda geçti.

Bugün Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, bu konu üzerine sorulan bir soruya ?Arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum,? dedi.

 

Gül, bu konularla ilgili polemiğe girmenin kendisine yakışmayacağını söyleyerek, ?´her şey ortada zaten,? dedi.

Öte yandan, Anayasa Mahkemesi´nin gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında verdiği tahliye kararını da ilişkin konuşan Gül, "Ben cumhurbaşkanıyken de ayrıldıktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını hem adalet hem de Türkiye´nin imajını açısından doğru olduğunu söylemişimdir," diye konuştu.

Gül, son olarak OHAL´in altıncı kez uzatılmasıyla ilgili olarak ?Son kez Meclis´e sevkedildiği kanaatindeyim. OHAL inşallah son kez uzatılır? dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER