Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği "terör saldırısı" uyarısı yaptı, vize işlemlerini güvenlik gerekçesiyle askıya aldığını açıkladı

Büyükelçilik açıklamasında, "Olası bir saldırı hakkında güvenilir bilgiler aldık" denildi

ABD

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de bulunan vatandaşları bir "Güvenlik Uyarısı" yayınladı.

Büyükelçiliğin sitesinde yayınladığı uyarıda, İstanbul'da ABD vatandaşlarına ve yabancı ülke vatandaşlarına karşı potansiyel terörist saldılar ve kaçırma girişimleri konusunda güvenilir bilgiler aldıklarını kaydetti.

Büyükelçilik ayrıca Türkiye’deki tüm ABD misyonlarında faaliyetlerin durdurulduğunu duyurdu.

İstanbul ve Türkiye'nin diğer şehirlerindeki ABD vatandaşlarının ve yabancıların dikkatli olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, bu saldırıların potansiyel olarak ABD'nin Türkiye başkonsolosluğunda veya ülkedeki başka noktalarda da meydana gelebileceği belirtildi.

Büyükelçilik, Türkiye’deki ABD vatandaşlarının yabancı vatandaşların bir araya geldiği ofis ve AVM gibi alanlardan, kaçınmaları gerektiğini aktardı.

Vize işlemleri ve diğer hizmetler durduruldu

Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir'deki ABD misyonlarındaki konsolosluk işlemlerinin geçici bir süreliğine askıya alındığı açıklandı. Kişisel randevusu olanlara konuyla ile ilgili bir bilgilendirme e-postası atılacağı belirtildi.

Açıklamada, ABD vatandaşlarına yönelik şu tavsiyelerde bulunuldu:

Dikkatli olun ve tetikte olun. Kalabalıklardan kaçının. Düşük profilinizi koruyun. Çevrenizden haberdar olun. Yabancıların uğrak yerlerinde dikkatli olun. Haberler için yerel medyayı takip edin.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER