Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´nin İran yaptırımı haddini aşmadır..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD´nin İran´dan petrol alan ülkelere yönelik yaptırım kararına ilişkin ?ABD tek taraflı bir karar alıyor, tüm ülkelere ?bunun bedelini siz ödeyin´ diyor.

ABD´nin İran yaptırımı haddini aşmadır..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD´nin İran´dan petrol alan ülkelere yönelik yaptırım kararına ilişkin ?ABD tek taraflı bir karar alıyor, tüm ülkelere ?bunun bedelini siz ödeyin´ diyor. Ayrıca İran yerine bu petrolü herhangi bir ülkeden almayı teklif etmek de haddini aşmak demektir? dedi.

ABD İran´dan petrol ithal eden ülkelere yönelik yaptırım muafiyetlerini mayıs ayında süreleri dolduktan sonra yenilememe kararı aldığını açıklamıştı. Muafiyet tanınan ülkelerden Türkiye, ABD´nin İran yaptırımlarına muafiyet tanıdığı kasım ayından ocak sonuna kadar, toplam 485 bin 214 ton ham petrol ithal ettiç

Çavuşoğlu, ABD´nin bu kararının bölgedeki istikrarı ve güvenliği riske atacağını savunarak şunları söyledi: ?Bu yaptırımları doğru bulmadığımız gibi katılmadığımızı da söyledik. Türkiye´nin ve diğer ülkelerin petrol konusunda kaynaklarını çeşitlendirmesi mümkün değil. Bugün Irak´tan gelen petrol boru hatları DAEŞ´in (IŞİD) işgalinden sonra yıkılmıştır. Bunların tamir edilmesi belli bir zaman alacaktır. Diğer taraftan Kürt Bölgesel Yönetimi üzerinden gelen boru hattının da kapasitesi sınırlıdır. ?

?Haddini aşmak demektir´

ABD´nin aldığı tek taraflı kararın bedelini müttefiki olan ülkelere ödetmeye çalıştığın söyleyen dışişleri bakanı, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?ABD tek taraflı bir karar alıyor, tüm ülkelere ?bunun bedelini siz ödeyin´ diyor. Ayrıca İran yerine bu petrolü herhangi bir ülkeden almayı teklif etmek de haddini aşmak demektir. Sen o ülke adına pazarlama mı yapıyorsun?ABD İran´a karşı İsrail´in isteğiyle düşmanlık yapacak, diğer taraftan yakın çalıştığı ülkelerin de petrol satışlarını arttıracak. Böyle bir yaklaşım bugüne kadar dünyada görülmemiştir?

Kaynak: Diken



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER