Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´NİN BM DAİMİ TEMSİLCİSİ HALEY´DEN İDLİB AÇIKLAMASI: KARŞILIKSIZ BIRAKMAYIZ

ABD´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İdlib´de olası bir kimyasal saldırı ihtimaline ilişkin, "Kimyasal silah kullanılana kadar kenarda durup beklemeyeceğiz. Kendi halkına kimyasal saldırı yapamazlar ve biz bunu karşılıksız bırakm

ABD´NİN BM DAİMİ TEMSİLCİSİ HALEY´DEN İDLİB AÇIKLAMASI: KARŞILIKSIZ BIRAKMAYIZ

BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) eylül ayı dönem başkanlığını üstlenen ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Genel Sekreterlik binasında konseyin çalışma takvimini açıkladı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haley, Rusya´nın hava saldırısı başlattığı Suriye´nin İdlib kentinde Esed rejiminin yeni bir kimyasal silah kullanmaması konusunda uyarılarda bulundu. 

Rusya´nın ve Esed rejiminin kimyasal saldırı konusunda muhalifleri suçladığını belirten Haley, ?Esed, kendi halkının üzerine kimyasal silahla saldırmadan önce her zaman tam olarak bu formülü uyguluyor. Burada, Başkan Trump´ın İran, Rusya ve Esed´e ?oraya gitmeyin, bunu kabul edemeyiz´ dediğini görüyorsunuz. Eğer Suriye´yi ele geçirme yoluna devam etmek istiyorlarsa, bunu yapabilirler. Ama kimyasal silah kullanarak değil. Kendi halkına (kimyasal) saldırı yapamazlar ve biz bunu karşılıksız bırakmayız. Suriye´de kimyasal silah kullanılırsa, bunu kimin kullanacağını kesinlikle biz biliyoruz.? diye konuştu.

´KENARDA DURUP BEKLEMEYECEĞİZ´

Suriye´de bir trajedinin yaşandığını ve halkın zaten yeterince acı çektiğini dile getiren Haley, burada olası bir kimyasal silah kullanımı konusunu görüşmek üzere cuma günü BMGK´yi toplayacaklarını söyledi.

Haley, ?Kimyasal silah kullanılana kadar kenarda durup beklemeyeceğiz. Bu konuda Başkan (Donald Trump) da kamuoyu önünde açıkça konuşarak eğer kimyasal silah kullanılırsa, ABD karşılık verecek demek istedi.? ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER