Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´nin Afganistan Özel Temsilcisi´nden Pakistan´a Taliban´ı ikna çağrısı

ABD´nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad´ın, Pakistan´dan Taliban´ı Afgan hükümetiyle doğrudan diyaloğa geçmesini istedi.

ABD´nin Afganistan Özel Temsilcisi´nden Pakistan´a Taliban´ı ikna çağrısı

Amerika Birleşik Devletleri´nin (ABD) Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad´ın, Pakistan´dan Taliban´ı Afgan hükümetiyle doğrudan diyaloğa geçmesi yönünde ikna etmesini istediği belirtildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Pakistan´a gelen Halilzad, Başbakan İmran Han ve Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ile ABD-Taliban görüşmelerinde gelinen son durumu paylaştı.

İlk olarak Halilzad´la bakanlıkta bir araya gelen Kureyşi, Afganistan´da barış için yürütülen sürecin başarısı için Pakistan´ın üzerine düşen tüm görevleri yapacağını söyledi.

Pakistan tarafının Katar´ın başkenti Doha´da bugüne kadar yapılan 7 görüşme ve Afganistan´daki tüm tarafların katıldığı görüşmelerde gelinen noktadan memnun olduğunu ileten Kureyşi, tüm tarafların sorumlulukları paylaşması gerektiğini vurguladı.

Halilzad da Afganistan´da yaptığı son görüşmenin sürece yönelik en olumlu görüşme olduğunu kaydetti.

HAN SÜREÇTEN MEMNUN

Diplomatik kaynakların Dawn haber sitesine verdiği bilgiye göre, söz konusu görüşmede Halilzad, Pakistan´dan Taliban´ı Afgan hükümetiyle doğrudan diyaloğa geçmek için ikna etmesini ve bu yöndeki çalışmalara destek vermesini istedi.

Halilzad´ın ikinci durağı ise Başbakanlık oldu. Burada yapılan görüşmede Han, diyalog sürecinde gelinen noktadan memnuniyet duyduğunu aktardı.

Pakistan´ın ABD ve sürecin taraflarıyla görüşmelerinde aracılık rolünün devam edeceğini belirten Han, Afganistan´daki barışın tüm bölge ve Pakistan´ın arzusu olduğunu da kaydetti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER