Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´lilerin sadece yüzde 24´ü İran´a askeri müdahaleyi onaylıyor

ABD´de yapılan ankete göre, Amerikalıların yüzde 58´inin İran´a yönelik askeri operasyona karşı çıktığı, yüzde 24´ünün ise onayladığı bildirildi.

ABD´lilerin sadece yüzde 24´ü İran´a askeri müdahaleyi onaylıyor

İnternet haber portalı The Hill ve anket şirketi HarrisX tarafından son günlerde artan ABD-İran gerginliğine ilişkin ortak anket yapıldı.

Dün ve önceki gün gerçekleştirilen ankette Amerikalılara "Son günlerdeki İran´ın düşmanlığına karşı ABD´nin uygun cevabı ne olmalıdır?" sorusu yöneltildi.

Ankete katılanların yüzde 19´u ABD´nin İran´a sınırlı ölçüde askeri operasyon düzenlemesini onaylarken yüzde 5´i ise savaş ilan edilmesini istedi.

Katılımcıların yüzde 49´u iki ülke arasındaki gerginliğe uzlaşma yoluyla çözüm bulunmasını isterken yüzde 9´u da İran´ın insansız hava aracını (İHA) vurmasına yönelik ABD´nin herhangi bir karşılık vermemesi görüşünü dile getirdi.

Binden fazla kişiyle yapılan ankette katılımcıların yüzde 18´i ABD´nin İran´a karşı nasıl bir cevap vermesi gerektiği konusunda kararsız olduklarını belirtti.

İRAN´LA GERGİNLİK TIRMANIYOR

İran, geçen hafta ülkenin güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde ABD Hava Kuvvetlerine ait İHA´yı düşürdüğünü duyurmuş, bunun üzerine Beyaz Saray´da İran´a askeri misilleme içeren ve Trump´ın başkanlığını yaptığı acil durum toplantısı düzenlenmişti.

Başkan Trump, son anda söz konusu misillemeden "çok fazla insanın öleceği gerekçesiyle" vazgeçmişti.

Kaynak:Ajanslar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER