Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD’li üniversiteden Kürtçe dersleri

ABD’nin Missouri eyaletindeki bir üniversite, online Kürtçe (Sorani lehçesi) dil kursu başlatacağını duyurdu.

ABD’li üniversiteden Kürtçe dersleri

ABD’nin Missouri eyaletindeki bir üniversite, online Kürtçe (Sorani lehçesi) dil kursu başlatacağını duyurdu.

Kursun açılmasında görev alan isimlerden biri olan siyaset bilimci akademisyen ve Kürt sorunu uzmanı Dr. David Romano, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Amacımız, insanların genel düzeyde ve farklı alanlarda Kürt dilini öğrenmesi” diye belirtti.

Kursun haftada 3 saatlik dersler şeklinde olacağını kaydeden Romano, “Kürt dili kursunun açılması, yabancılar açısından çok önemli bir adımdır. Daha önce Kürt arkadaşlarımız, diğer diller arasında Kürtçe’nin olmaması nedeniyle serzenişte bulunuyordu. Dışişleri Bakanı ve Bakanlığın Kürtçe anlamadığını ve Kürt dili uzmanı bulundurmadığını, Türkçe, Farça ve Arapça uzmanlarının olduğunu söylüyorlardı. Bu da insanların hem genel düzeyde hem farklı alanlarla ilgili Kürtçe öğrenmesi için uzun bir süreçti” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Kanada’nın başkentinde Ottawa Üniversitesi öğretim üyesi olan Dr. Cafer Şeyhulislam, Missouri Devlet Üniversitesi’nin bu adımının, Kürt sorunun gündemleşmesine katkı sağlayacağını ve bunun Kürt davasının Batılılar açısından önemli görüldüğünün işareti olduğunu belirtti.

Dr. Cafer Şeyhulislam, “Bu tür kursların dünya üniversitelerinde açılması, Kürt meselesinin önemli hale geldiğini ve daha çok üzerinde durulması gerektiğini gösteriyor. Ayrıca bu kurslar, Kürt davası üzerine çalışan kişiler için de çok faydalı olacak” dedi.

Mart 2019’da, Kürt nüfusunun en yoğun olduğu ve “Küçük Kürdistan” olarak nitelenen ABD’nin Tennessee eyaletinin Nashville kentinde bazı okullarda Kürtçe de resmi olarak okutulmaya başlandı.



Anahtar Kelimeler: üniversiteden Kürtçe dersleri

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER