Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD’li istihbarat yetkilisi: Çin en büyük tehdit

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe, Çin'in İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana “demokrasi ve özgürlüğe en büyük tehdit olduğunu” söyledi.

ABD’li istihbarat yetkilisi: Çin en büyük tehdit

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe, Çin'in İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana “demokrasi ve özgürlüğe en büyük tehdit olduğunu” söyledi.

Wall Street Journal gazetesinde bir makale kaleme alan ABD'nin en üst düzey istihbarat yetkilisi John Ratcliffe, Çin'in ABD'nin sırlarını çalarak ve piyasada ABD'li şirketlerin yerini alarak büyüdüğünü ifade etti.

Ratcliffe, Çin’in “ekonomik, askeri ve teknolojik açılardan dünyaya hükmetmeye niyetli olduğunu” belirterek, Pekin yönetiminin ABD istihbarat faaliyetlerinin başlıca odağı olma özelliğini Rusya ve terörle mücadeleden aldığını dile getirdi.

Çin’in "çal, taklit et ve yerini al" diye tanımladığı bir tür ekonomik casusluğa giriştiğini söyleyen Ratcliffe, her yıl 500 milyar dolar tutarında fikri mülkiyetin Çin tarafından çalındığını savundu.

John Ratcliffe, “Elde ettiğimiz istihbarata göre Çin, biyolojik olarak artırılmış kabiliyetlere sahip askerler geliştirmek için testler yapıyor” dedi.

ABD'li yetkili, Çin'in büyük şirketlerdeki sendikaları, yerel politikacılara Çin'e karşı daha yumuşak bir tutum takınma, aksi takdirde sendika üyelerinin oylarını kaybedeceklerini söylemeye teşvik ederek, ABD Kongresi üyeleri ve danışmanları üzerinde "büyük bir nüfuz kampanyası yürüttüğünü" de ifade etti.

Ratcliffe, Çin'in Kongre üyelerini Rusya'ya kıyasla 6, İran'a kıyasla da 12 kez daha sıklıkla hedef aldığını vurguladı.

Daha önce Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve FBI Başkanı Christopher Wray de benzer açıklamalar yapmıştı.



Anahtar Kelimeler: istihbarat yetkilisi: büyük tehdit

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER