Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'li eski danışman Bolton: Yüzyılın anlaşması başarılı olmayacak!

ABD Ulusal Güvenlik eski danışmanı John Bolton, yaklaşan seçim süreciyle ve 'Yüzyılın anlaşması' olarak bilinen fitne planına dair açıklamalar yaptı.

ABD

ABD Ulusal Güvenlik eski danışmanı John Bolton, Donald Trump'ın Kasım 2020 Başkanlık seçimlerinde tekrar seçilmediği sürece, 'Yüzyılın Anlaşması'nın başarılı olamayacağını söyledi.

France 24 kanalına verdiği röportajda Bolton, Amerikan yönetiminin, Ortadoğu'da bir barış planının hazırlanması için Jared Kushner'e tavsiyede bulunduklarını açıkladı.

Bolton, Trump'ın 'Yüzyılın Anlaşması' planını duyurmasını takdir ederek şunları söyledi:

"Trump'ın doğru yaptığı, bölgedeki tüm stratejiye bakması ve İsrail ile bir çözüm arayarak Körfez ülkelerine anlam kazandırması."

Röportajda Bolton, yaşananların İran nedeniyle bölgede stratejik bir değişiklik olduğunu ve barış olasılığının devam edeceğini, ancak bu durumun yaşabilmesi için Donald Trump'ın yeniden seçilmesi gerektiğini söyledi.

Eski danışman Bolton'un, Trump'ın seçilememesi durumunda sözde barış planının başarılı olmayacağını ifade etmesi, Joe Biden'ın seçilmesi durumunda nasıl bir strateji izleyeceği şimdiden merak konusu oldu. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER