Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´li yetkiliden tepki çeken Türkiye açıklaması

ABD´li yetkili Satterfield, ?Türkiye, F-35 programına katılımını büyük riske atıyor ve yaptırımlarla karşı karşıya.? dedi.

ABD´li yetkiliden tepki çeken Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump´ın Türkiye Büyükelçiliğine aday gösterdiği David Michael Satterfield, Türkiye´nin, Rusya´dan S-400 hava savunma sistemi alma konusunda bir seçim yapması gerektiğini belirterek, ?Türkiye, F-35 programına katılımını büyük riske atıyor ve yaptırımlarla karşı karşıya.? dedi.

Satterfield, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinin adaylık oturumunda soruları yanıtladı. ABD-Türkiye ilişkilerinin zorlu bir dönemden geçtiğini söyleyen Satterfield, Türkiye´nin Rusya´dan S-400 hava savunma sistemi almasına ilişkin, ?Türkiye, F-35 programına katılımını büyük riske atıyor ve yaptırımlarla karşı karşıya.? değerlendirmesinde bulundu. Türkiye´nin kritik bir NATO üyesi olarak bir seçim yapması gerektiğini belirten Satterfield, "Onaylanırsam, Türkiye´ye doğru stratejik kararı vermesi için baskı yapacağım." ifadesini kullandı.

Satterfield, Rusya´dan S-400 hava savunma sistemi alınması durumunda ABD´nin Türkiye´ye Patriot füze savunma sistemi satışı da yapmayacağını kaydetti.

Habere git... 

Kayanak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER