Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´li uzmandan S-400 yorumu: Oyun değişecek

ABD´li Ortadoğu uzmanı Nick Heras, Türkiye´nin gelişmiş hava kuvvetlerine sahip aktörlerle çevrili bir bölgede S-400 almasının, hava savunma stratejisi açısından ´oyun değiştiren´ bir hamle olduğunu söyledi. Heras, "Türkiye´nin sonsuza kadar Amerikan kamp

ABD´li uzmandan S-400 yorumu: Oyun değişecek

Dünyanın gözü, Türkiye´nin bir NATO müttefiki olarak satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerine ve sonrasında yaşanacak gelişmelere çevrildi. S-400´lerin ilk parçalarının Ankara´ya ulaştığının açıklanmasının ardından, ABD´li Ortadoğu uzmanı Nick Heras´tan ?oyun değişecek´ yorumu geldi.

Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi (Center for a New American Security) isimli kuruluşun uzmanlarından Heras, Türkiye´nin gelişmiş hava kuvvetlerine sahip aktörlerle çevrili bir bölgede S-400 almasının, hava savunma stratejisi açısından ?oyun değiştiren´ bir hamle olduğunu söyledi.

?TÜRKİYE SONSUZA KADAR AMERİKAN KAMPINDA KALMAYABİLİR´

Heras, Fransız haber ajansı AFP´ye demecinde, ?Erdoğan´ın Türkiye´yi bir ?Avrasya´ gücü olarak konumlandırdığı bir sır değil. Bu da Türkiye´nin, ABD ve NATO ile olduğu kadar Çin ve Rusya ile de ilişkilerini dengelemeye ihtiyacı olduğu anlamına geliyor? dedi. Heras, ?Türkiye´nin sonsuza kadar Amerikan kampında kalacağının garantisi yok? diye konuştu.

Türkiye ile ABD arasında kriz yaratan Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin ilk parçaları bugün üç uçakla Ankara´ya getirildi. Rus haber ajansı TASS´a göre uçakla ikinci bir sevkıyat yapılmasının ardından, 120´nin üzerinde füzeden oluşacak üçüncü parti Türkiye´ye deniz yoluyla ulaştırılacak. 

Kaynak: Ajanslar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER