Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´li General Pont: Uluslararası koalisyon, sınır güvenliği konusunda Türkiye ile anlaştı, Türkiye´nin SDG üzerinde hiçbir tehdidi olmayacak

Birleşik Ortak Görev Gücü Komutanlarından General Nicholas Pont, Türkiye´nin bölgeye yönelik müdahalelerine izin vermeyeceklerini söyledi

ABD´li General Pont: Uluslararası koalisyon, sınır güvenliği konusunda Türkiye ile anlaştı, Türkiye´nin SDG üzerinde hiçbir tehdidi olmayacak

Birleşik Ortak Görev Gücü (uluslararası koalisyon) Komutanlarından General Nicholas Pont, Suriye Demokratik Güçleri´nin (SDG) düzenlediği Suriye´nin Haseke kentinde 600 delegenin katıldığı ?Terörün Bitirilmesinden İstikrarın Sağlanmasına? yıllık toplantısında konuştu.

"SDG güçlerini eğitmeye devam edeceğiz"

ANHA´nın haberine göre General Pont, uluslararası koalisyonun SDGgüçlerine eğitim başta olmak üzere desteklerinin devam edeceğini belirtti.

SDG toplantı Youtube
SDG, 600 delegenin katılımıyla Suriye´nin Haseke kentinte toplantı düzenliyor / Fotoğraf: youtube

Türkiye´nin Kuzey-Doğu Suriye´ye yönelik herhangi bir müdahalesinin olmayacağını ifade eden General Pont, devamında şunları söyledi:

Uluslararası koalisyon sınır güvenliği konusunda Türkiye ile anlaşma yaptı. Bugünden itibaren Suriye Demokratik Güçleri üzerinde Türkiye´nin hiçbir tehdidi olmayacaktır.

SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani ise toplantının açılış konuşmasında yaptığı açıklamada, tüm Suriye´de güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla askeri operasyonların esaslarını, eksiklik ve yetersizliklerini değerlendireceklerini ifade etti.

Mazlum Kobani
SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani / Fotoğraf: ANHA

?Özgür ve birlik içindeki bir Suriye´nin garantisi olacak?

Suriye hükümetine Demokratik Özerk Yönetim´in statüsünün tanınması ve Kürtlerin meşru haklarının tanınması temelinde bir siyasi çözüm için çağrıda bulunan Kobani, devamında şu ifadeleri kullandı:

Bu toplantı, özgür ve birlik içindeki bir Suriye´nin garantisi olacak askeri bir gücün oluşturulmasının temeli olacak. Bugün geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Ülkemizi yıkıma uğratmakta ısrarcı olan IŞİD´e karşı mücadelede yeni aşamanın daha zorlu ve zahmetli olduğunu belirtiyoruz. Bölgede IŞİD hücre yapılanmaları bulunuyor ve sivil yerleşim alanlarında bulunuyorlar. Bu nedenle toplanmamızın ana gündemi IŞİD´e karşı mücadeledir.

Hesen Qamişlo
SDG komutanı Hesen Qamişlo / Fotoğraf: ANHA

?Askeri meclisler 5 kilometre derinlikte konuşlanacak?

SDG komutanlarından Hesen Qamişlo da toplantıda yaptığı konuşmada, bugünden itibaren sınır hattında Halk Savunma Güçleri´nin (YPG) yerine kentlerin askeri meclislerinin konuşlanacağını söyledi.

Kuzeydoğu Suriye sınırının tamamında güvenliği sağlamak istediklerini dile getiren Qamişlo, ?Kurulan askeri meclisler, bugünden itibaren YPG´nin yerine sınır hattına konuşlanacak. Şimdi Girê Spî (Tel Abyad) ve Serêkaniyê´de (Resulayn), 5 kilometre derinlikteki alanda kentlerin askeri meclisleri devreye girecek. Türk devletinin saldırmaması için bütün sınırlarımızın sınır güvenliği kapsamına alınması için çabalıyoruz? diye konuştu.
 

Kaynak: Independent Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER