Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AB’den Türkiye’ye Suriye ve Akdeniz Yaptırımı Kaynak: AB’den Türkiye’ye Suriye ve Akdeniz Yaptırımı

Alman Die Welt gazetesi, Barış Pınarı Harekatı ve Akdeniz’deki sondaj nedeniyle Brüksel'in, Türkiye'ye yönelik bazı yardımlarını keseceğini yazdı.

AB’den Türkiye’ye Suriye ve Akdeniz Yaptırımı Kaynak: AB’den Türkiye’ye Suriye ve Akdeniz Yaptırımı

Brüksel'in, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemek için yapılan ödemeleri sert bir şekilde kısma kararı verdiğini yazan Alman Die Welt gazetesi, kararın alınmasının nedenlerini şöyle sıraladı: Ankara'nın Suriye'de sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı ve Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri nedeniyle Yunanistan ile düşülen ihtilaf.

Haberde ayrıca Brüksel'in bu kararına rağmen AB'nin sığınmacı anlaşması çerçevesinde Türkiye'ye yaptığı ödemelerin kısıtlamalara dahil olmadığı kaydedildi.

ÖDEMELERİN YÜZDE 75'İ KESİLECEK

Buna göre 2020'de Ankara'ya yapılması öngörülen ödemeler yüzde 75 oranında kısıtlanacak. Böylelikle Avrupa Komisyonu'nun (AK) verilerine göre Türkiye'ye bu yıl yalnızca 168 milyon euro ödeme yapılacak. Toplam rakam içindeki 150 milyon euro demokrasi ve hukuk üstünlüğü programı, 18 milyonluk kısım ise kırsal kalkınma programı çerçevesinde tahsis edilecek.

'ÖLÜ NOKTADA' VURGUSU

Brüksel'in aday ülkelerdeki reform süreçlerini desteklemek ve rekabet güçlerini artırmak için AB üyeliğini desteklemek amacıyla fon tahsis ettiğine dikkat çeken Die Welt, bu arada Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki müzakerelerin çoktandır 'ölü noktadan' hareket etmediğini ifade etti.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER