Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AB´den İsrail yanlısı Gazze uyarısı

AB, Gazze´den İsrail´e yönelik roket atışlarının acilen sonlandırılması çağrısında bulundu.

AB´den İsrail yanlısı Gazze uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, yazılı açıklamasında, "Gazze´deki Filistinli militanların gelişigüzel roket atışları acilen sonlandırılmalı. AB, İsrail´in güvenliğini güçlü bir şekilde desteklediğini tekrar vurguluyor." ifadelerini kullandı.

İsrail halkına başsağlığı dileyen Mogherini, roket atışlarının İsrail halkına "tarif edilemez" acılar yaşattığını ve şiddeti körüklediğini kaydetti.

Mogherini´nin, açıklamasında İsrail´in hava saldırıları sonucu şehit olan ve yaralanan Filistinlilere değinmemesi dikkati çekti.

İsrail-Gazze arasındaki gerginlik

Gazze Şeridi´nde cuma günü keskin nişancı ateşiyle iki İsrail askerinin yaralanmasının ardından bölgede şiddet tırmanmıştı. İsrail tarafından sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze´den roket atışları gerçekleştirilmişti.

Bu gelişmelerin ardından İsrail ordusu, dün abluka altındaki Gazze Şeridi´nden çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek savaş uçaklarıyla bölgeye hava saldırısı başlatmıştı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dünden bu yana Gazze´de Hamas´ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad´a ait 220´den fazla hedefin vurulduğu, Gazze´den de İsrail tarafına 600 roket atıldığı ifade edilmişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi´nde birçok yapıyı hedef aldığı saldırılarda içinde AA´nın ofisinin de bulunduğu bina yıkılmıştı. Yardımeli Derneği ise dün akşam İsrail´in, Gazze´de bürolarının bulunduğu binayı da bombaladığını duyurmuştu.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER