Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AB´DEN İDLİB UYARISI

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Mogherini, "İdlib´e olası bir saldırı, zaten yeterince acı çekmiş halk üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurabilir." dedi.

AB´DEN İDLİB UYARISI

03. 08. 2018 Pazartesi

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ?İdlib´e olası bir saldırı, zaten yeterince acı çekmiş halk üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurabilir.? dedi.

Mogherini, AB Büyükelçiler Konferansı´nda yaptığı açılış konuşmasında, Suriye´de savaşın henüz bitmediğini belirterek ?İdlib´e olası bir saldırı zaten yeterince acı çekmiş halk üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Şu haftalarda bunu engellemek için elimizden geleni yapmalıyız.? ifadelerini kullandı.

Ortadoğu´daki bir diğer sorun olan İsrail-Filistin gerginliğinin de arttığına ve iki devletli çözüme ulaşmanın gittikçe zorlaştığına dikkati çeken Mogherini, ?Tüm dünya, kaos anına doğru ilerliyor ancak burada sorulması gereken soru, bu sadece ´anlık´ mı, yoksa uzun dönemli bir trend mi?? ifadelerini kullandı.

Suriye´de muhaliflerin son kalesi İdlib´de 4 milyona yakın sivil, Esed rejimi ve destekçilerinin olası operasyonundan endişe duyuyor. Stratejik konumdaki İdlib´de yaşanabilecek herhangi bir çatışmanın, Türkiye ve Avrupa´ya büyük bir göç dalgasını tetiklemesi ihtimali bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: İDLİB UYARISI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER