Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD’DEN TEPKİ ÇEKEN TATBİKAT: RUSYA’YI ‘VURDU’

Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait bir B-52H bombardıman uçağının Kaliningrad üzerinde Rus Baltık Filosu'nu 'vurma' simülasyonu gerçekleştirmesi, Kremlin'in tepkisine yol açtı.

ABD’DEN TEPKİ ÇEKEN TATBİKAT: RUSYA’YI ‘VURDU’

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait stratejik bombardıman uçağı B-52H'nin, Kaliningrad bölgesinde konuşlu Rus Baltık Filosu'nu hedef alan bir 'saldırı simülasyonu' gerçekleştirmesi, Moskova'nın tepkisini çekti.

Havacılık sitesi The Avionist'in haberine göre İngiltere'nin Fairford Üssü'nden 19 Ekim'de havalanan B-52H, Kaliningrad bölgesi üzerinde uçtu. Uçuş sırasında bölgede bulunan Baltık Filosu'na yönelik 'bombardıman simülasyonu' gerçekleştirdi.

Avrupa'daki ABD Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, 2 adet B-52H Stratofortress stratejik bombardıman uçağının Karadeniz üzerindeki eğitim uçuşlarını tamamladıkları belirtilmişti.

PlaneRadar adlı uçuş gözlem sitesi de, 19 Ekim’de gerçekleşen eğitim uçuşlarında, Kırım’a yaklaşan bir B-52H uçağının şehri bombardıman simülasyonu gerçekleştirdiğini bildirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım'dan havalanan bir Su-27 savaş uçağının Karadeniz’deki Rus sınırına yaklaşan B-52H uçağına önleme yaptığını duyurmuştu.

Duma yetkilileri, sınır ihlallerine yönelik Washington'dan açıklama talep etti.

ABD ve NATO üyesi ülkeler, Rusya'nın Baltık ve Karadeniz kıyılarında düzenli olarak gözlem uçuşları gerçekleştiriyor. NATO, 2014'teki Ukrayna krizinden bu yana Romanya ve Polonya'daki yabancı asker sayısını artırma kararı almıştı. Moskova her fırsatta, NATO'nun artan askeri varlığından duyduğu endişeyi dile getiriyor.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER