Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'den polis şiddeti manzaraları: New York'ta eylemcilerin üzerine araç sürüldü

Ülke çapında 1400'den fazla gözaltı yapıldığı belirtilirken, New York'ta bir polis aracı eylemcilerin üzerine sürüldü. Çok sayıda gazeteci yaralandı ve gözaltına alındı.

ABD

ABD’de ırkçı bir polisin siyah vatandaş George Floyd’u gözaltı sırasında boğarak öldürmesine tepki olarak düzenlenen eylemler 30’dan fazla kente yayılırken, ülkenin birçok noktasından dün protestoculara karşı yeni polis şiddeti haberleri geldi. Floyd’un öldürülmesine duyulan öfkenin ekonomik eşitsizliğe karşı birleştiği eylemlerde polis araçları ateşe verilip birçok dükkan yağmalanırken, polis de eylemcilere plastik mermi ve biber gazıyla saldırdı.

New York polisinin eylemcilerin barikatlarına araçla daldığı ve birçok gazetecinin saldırıya uğradığı, 25 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine varan olaylar şöyle:

INDIANAPOLIS’TE BİR KİŞİ ÖLDÜ

Indianapolis kent merkezinde, protestolar sırasında bir kişinin öldüğü ve iki kişinin yaralandığı açıklandı. Emniyet müdürü Randal Taylor, ölen kişinin ismini veya nasıl öldürüldüğüne dair ayrıntıları açıklamadı; polisin ateş açmadığını söylemekle yetindi.

NEW YORK’TA BARİKATA ARAÇ SÜREN POLİSE ÖFKE

Gecenin en tepki çeken olaylarından biri, New York’ta polisin, bir barikatı aşarak eylemcilerin üzerine araba sürmesi oldu. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun polisin bu adımını savunması tepkiyi artırdı. Eylemcilerin mesajının ‘açık ve net’ bir şekilde duyulduğunu söyleyen de Blasio, barikat görüntüleri için “Video rahatsız ediciydi. Polislerin bunu yapmamış olmasını isterdim ama aynı zamanda bu durumu onların başlatmadığını da anlıyorum. Olay, bir grup protestocunun o polis aracının etrafını sarması, araca saldırmasıyla başladı” dedi.

Sam Dolnick@samdolnick

Brooklyn

 

2.035

03:45 - 31 May 2020

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

1.805 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

Polisin günlerdir süren protestolarda reşit olmayan eylemcileri gözaltına aldığı, eylemcilere saldırdığı, polis tarafından yere itilen bir kadının hastaneye kaldırıldığı New York’ta, bu açıklamanın ardından Bill de Blasio’ya istifa çağrıları yağıyor.

Marco@chieffymac11

“NY’s Finest”. Disgusting.

Yerleştirilmiş video

177 B

03:09 - 31 May 2020

GAZETECİLERE DOĞRUDAN SALDIRI

Polis şiddetine maruz kalanlar arasında çok sayıda gazeteci de vardı. CNN ekibinin canlı yayında gözaltına alınmasından bir gün sonra yaşanan olaylarda, birçok gazeteci polisin saldırısına uğradı, bazıları gözaltına alındı.

Los Angeles Times muhabiti Molly Hennessy-Fiske, cinayetin işlendiği Minneapolis’te bir dizi gazeteciyle birlikte, elinde not defteriyle durduğu sırada polisin kendilerine doğrudan biber gazı attığını söyledi. Hennesy-Fiske, polise gazeteci olduklarını söylediklerini de vurgulayarak, “Bize nereye gideceğimizi söylemediler. Bizi yönlendirmediler. Sadece hedef aldılar” dedi.

PLASTİK MERMİYLE YARALANAN GAZETECİ DE GÖZALTINDA

Yine Minneapolis’te, MSNBC muhabiri Ali Velshi platik mermiyle bacağından yaralandı. CBS kanalının yerel fotomuhabirlerinden Tom Aviles’in ise plastik mermiyle vurulmasına ve polise gazeteci olduğunu söylemesine rağmen gözaltına alındığı açıklandı.

Star Tribune gazetesinin muhabiri Ryan Faircloth ise polislerin aracına plastik mermiyle ateş açtığını, camın yüzüne doğru kırıldığını ve yaralandığını açıkladı. Faircloth, olay yerinden çıkmaya çalıştığı sırada saldırıya uğradığını ekledi.

Jared Goyette@JaredGoyette

This is @RyanFaircloth, a reporter with the @StarTribune. He says he was trying to get home when police shot out his window.

He is bleeding but seems ok.

Yerleştirilmiş video

1.165

08:14 - 31 May 2020

New York’ta da iki gazetecinin gözaltına alındığı belirtilirken, bu kişilerden biri olan Huffington Post muhabiri Chris Mathias kelepçelenerek karakola götürüldü.

Phoebe Leila Barghouty@PLBarghouty

NYPD violently arresting protestors, journalists. They rushed @DGisSERIOUS and i with riot shields even though we were complying and credentialed. I think this might be @letsgomathias ? Would love if someone can confirm.

 

2.514

05:41 - 31 May 2020

CNN yorumcusu Keith Boykin de Manhattan’da fotoğraf ve video çekerken gözaltına alındı. Boykin, polise gazeteci olduğunu söylemesine rağmen gözaltına alındığını açıkladı. New York polisi bu gözaltılarla ilgili açıklama yapmış değil.

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER