Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'den Lübnan'da yeni kurulan hükümete destek

Lübnan'da kurulan yeni hükümetten memnun olduklarını duyuran ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Yeni hükümeti önündeki zor çalışmalar konusunda desteklemeye hazırız" ifadelerine yer verdi.

ABD

ABD Dışişleri Bakanlığı, uzun süredir siyasi ve ekonomik krizle çalkanan Lübnan’da 13 ay sonra yeni hükümet kurulmasını değerlendirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "ABD, Lübnan liderlerinin, Başbakan Necib Mikati liderliğinde yeni bir hükümet kurma konusunda anlaştıklarına dair duyuruyu memnuniyetle karşılayarak Lübnan halkının acil ihtiyaçlarını ve meşru isteklerini ele almak için acilen harekete geçileceğini umuyor" denildi.

Parlamento'nun, Lübnan'ın kötüleşen ekonomik durumunu çözmek için somut reformlar üzerinde çalışabilmesi için yeni hükümeti bir an önce onaylaması çağrısı yapılan açıklamada, "Bu yıl ABD, Lübnan halkına insani yardım için yaklaşık 372 milyon dolar katkıda bulundu. Yeni hükümeti önündeki zor çalışmalar konusunda desteklemeye hazırız" ifadelerine yer verildi.

Lübnan'da 26 Temmuz'da hükümeti kurma görevini alan eski Başbakan Mikati, dün Müslüman ve Hristiyan partileri temsil edecek kabine için Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile anlaştığını duyurmuştu.



Anahtar Kelimeler: ' Lübnan' kurulan hükümete destek

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER