Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'DEN 22 ŞİRKETE YAPTIRIM KARARI: TÜRKİYE'DE 'KARA LİSTE'DE

ABD, Türkiye’nin de bulunduğu 13 ülkeden 22 şirkete karşı yaptırım kararı aldı.

ABD

ABD Hazine Bakanlığı, ulusal güvenliği tehdit oluşturdukları gerekçesiyle aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 13 ülkeden 22 şirkete karşı yaptırım kararı aldı.

Reuters'ın ABD Hazine Bakanlığı Sanayi ve Güvenlik Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Bu 22 şirketin ABD’nin ulusal güvenlik ve dış politika çıkarlarına aykırı hareket ettiği tespit etti" ifadeleri yer aldı.

Listede Türkiye, Fransa, İngiltere, İran, Ürdün, Lübnan, Umman, Pakistan, Suudi Arabistan, Senegal, Suriye, BAE ve Bahreyn’den şirketler yer alıyor.

Daha önce kara listeye alınan Pakistan, Singapur ve BAE’den olmak üzere üç şirket de listeden kaldırıldı.

ABD Hazine Bakanlığı, listeye Rahal Corporation for Technology and Medical Supplies, ve the Jordanian Lebanese Company for Laboratory Instruments S.A.L. şirketlerini de ekledi. İki şirket, Suriye'ye kimyasal ve biyolojik silah sağlamakla suçlanıyor.

Listeye eklenen diğer şirketler ise Al Ras Gate General Trading, Bestway Line FZCO ve altı ilişkili teşekkül. Bu şirketler ise, ABD menşeli ürünleri ve teknoloji malzemelerini, onay alınmaksızın İran'a yönlendirmekle suçlanıyor.

Son olarak Fabcon International, Muhandis Corporation, Paktech Engineers, and Rohtas Enterprise şirketleri de 'korunaksız nükleer aktivitelere' dahil olmakla itham ediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER