Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'den 14 Mayıs seçimleri açıklaması

Türkiye kritik seçimler için pazar günü sandık başına gidecek. Kritik seçimlere 5 gün kala ABD'den seçimlere ilişkin bir mesaj geldi.

ABD

Türkiye kritik seçimler için pazar günü sandık başına gidecek. Kritik seçimlere 5 gün kala ABD'den seçimlere ilişkin bir mesaj geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Türkiye seçimlerine ilişkin sorulan soruyu yanıtladı. VOA Türkçe'nin aktardığı habere göre; Patel, " Türk halkı tarafından hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve bu ilişkileri derinleştirmeye, bir dizi işbirliği alanı ve ortak öncelikler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin "önemli bir NATO müttefiki olduğuna" ve "ABD için önemli olan bir dizi konuda vazgeçilmez bir rol oynadığına" da dikkat çeken sözcü yardımcısı, "Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'nin oluşturulmasında ve hayata geçirilmesinde oynadığı role işaret etmek istiyorum. Onların liderliği ve bir araya getirici rolü sayesinde, Rusya'nın tahılı silah haline getirmesini engelleyecek bir mekanizma var" şeklinde konuştu.

Patel, "Ancak genel olarak ABD seçimlerde taraf tutmaz. Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmektir" ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: ' Mayıs seçimleri açıklaması

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER