Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´den S-400´lerle ilgili yeni açıklama: Türkiye bizi hayal kırıklığına uğrattı

ABD Savunma Bakanı Vekili Mark Esper, Türkiye´nin Rusya´dan aldığı S-400´lerle ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye, Rusya´dan S-400 alarak bizi hayal kırıklığına uğrattı." dedi.

ABD´den S-400´lerle ilgili yeni açıklama: Türkiye bizi hayal kırıklığına uğrattı

onaylanması için Kongre´ye önerilen Mark Esper, burada yaptığı konuşmada ürkiye´ye yapılan S400 teslimatı için, "Türkiye önemli bir NATO üyesidir, S400 almak yanlış bir karardı ve hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

"S-400 ALMALARI YANLIŞ BİR KARARDI"

Bakanlığının onay süreci için Senato Silahlı Hizmetler Komitesi´ne ifade veren Esper, "Türkiye uzun süreden beri çok kabiliyetli bir NATO üyesidir fakat S-400 almaları yanlış bir karardı ve hayal kırıklığı yarattı" dedi.

Esper, Türkiye´nin aynı anda hem Amerikan yapımı F-35 savaş uçaklarına hem de S-400 hava savunma sistemlerine sahip olamayacağını söyledi.

Esper son olarak, S-400 sevkıyatının başladığı geçen cuma günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar le bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, bu konuşmanın ardından Pentagon´un Türkiye konusunda düzenleneceğini açıkladığı basın toplantısı bilinmeyen bir tarihe ertelenmişti.

Kaynak: Medya

 

 

 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER