Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DEN RAHİP BRUNSON AÇIKLAMASI: ÇOK GEÇİKTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Türkiye´de ev hapsinde tutuklu bulunan Amerikan vatandaşı rahip Brunson´un bir an önce yurduna dönmesini ve bunun çok geciktiğini söyledi.

ABD´DEN RAHİP BRUNSON AÇIKLAMASI: ÇOK GEÇİKTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Washington´da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin "Türkiye´den gelen haberlerde rahip Brunson´un Ekim ayı ortalarında serbest bırakılabileceği söyleniyor. Sizin bu konuda herhangi bir bilginiz var mı?" sorusuna "Bunu doğrulayamam. Ancak biz kesinlikle rahip Brunson´un bir an önce yurduna dönmesini istiyoruz. Zaten bu çok gecikti" diyerek yanıt verdi.

KRİTİK TARİH 12 EKİM

ABD´li rahip Brunson´un 12 Ekim´deki duruşması olduğunu ve en son bir buçuk hafta önce konsolosluk yetkilileri aracılığıyla kendisine ulaştıklarını anımsatan Nauert, "Türk hükümeti ile bu konuda yakın temas kurmayı sürdüreceğiz. Ancak bunun ötesindeki herhangi bir bilgi için sizi dava avukatına yönlendirmek zorundayım" diye konuştu.

İzmir´de ev hapsinde tutuklu olan rahip Brunson´u geçtiğimiz günlerde dini kıyafetli bir kişi ile takım elbiseli iki kişi, ziyaret etmiş ve ziyaretle ilgili ABD Büyükelçiliği konsolosluk çalışanı olmadığını ifade etmişti.

 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER