Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DEN PARAGUAY´A ´KUDÜS´ BASKISI

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Paraguay Devlet Başkanı Benitez´i arayarak, büyükelçiliğini Kudüs´ten Tel Aviv´e taşıma kararını geri almasını istedi.

ABD´DEN PARAGUAY´A ´KUDÜS´ BASKISI

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, büyükelçiliğini Kudüs´ten Tel Aviv´e taşıma kararı alan Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez´i telefonla arayarak kararını geri almasını istedi.

  • Filistin Paraguay´da büyükelçilik açıyor
  • Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Paraguaylı mevkidaşıyla telefonda görüştü
  • Paraguay´ın kararı İsrail´i kızdırdı Filistin´i sevindirdi

Beyaz Saray´dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence´in, Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez´i telefonla aradığı belirtildi.

Pence ile Benitez´in, Paraguay´ın İsrail´deki büyükelçiliğini taşıma kararını görüştüğü belirtilen açıklamada, "Başkan yardımcısı, güçlü bir şekilde Benitez´in, Paraguay´ın bir önceki kararı olan ABD ve İsrail ile güçlü ilişkisinin tarihi bir göstergesi olan kararını devam ettirmesi çağrısı yaptı." ifadesine yer verildi.

Devlet Başkanı Benitez´in ise Paraguay ile İsrail´in ilişkilerinin devam edeceğini vurguladığı kaydedildi.

ABD ve Guatemala´nın ardından 21 Mayıs´ta Tel Aviv´deki büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyan Paraguay, büyükelçiliklerini dün yeniden başkent Tel Aviv´e taşıma kararı almıştı.

Paraguay Dışişleri Bakanı Castiglion, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Paraguay, Orta Doğu´da geniş, adil ve kalıcı bir barış sağlamak için bölgesel diplomatik çabaların yoğunlaşmasına katkıda bulunmak istiyor." ifadesini kullanmıştı.



Anahtar Kelimeler: PARAGUAY KUDÜS BASKISI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER