Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DEN MISIR´A 65 MİLYON DOLARLIK KARŞILIKSIZ YARDIM

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan kaynak, Mısır´ın güney vilayetlerindeki altyapı çalışmaları ve sağlık hizmetleri için kullanılacak.

ABD´DEN MISIR´A 65 MİLYON DOLARLIK KARŞILIKSIZ YARDIM

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından Mısır´a 65 milyon dolarlık karşılıksız yardım yapılmasına ilişkin anlaşma Kahire´de imzalandı.

Mısır Yatırım ve Uluslararası Yardımlaşma Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kaynağın Mısır´ın güneyinde yer alan 7 vilayette altyapı çalışmaları ve sağlık hizmetleri için kullanılacağı belirtildi.

Anlaşmayı Mısır Yatırım ve Uluslararası Yardımlaşma Bakanı Sahar Nasr ile USAID´in Mısır Başkanı Sherry Carlin imzaladı.

Bakan Nasr, anlaşmayı Mısır ile ABD arasındaki "stratejik ortaklığın ve ekonomik dayanışmanın bir kanıtı" olarak niteledi.

Carlin ise USAID´in Mısır´da sağlık, eğitim ve istihdamı desteklemeye yönelik 30 milyar dolarlık bir hizmet paketine sahip olduğunu söyledi.

ABD tarafından sağlanan 65 milyon dolarlık karşılıksız yardımın, "Said" olarak isimlendirilen Mısır´ın güney vilayetleri Asyot, Suhac, Gına, Luksor, Asvan, Beni Suveyf ve Minye´de değerlendirileceği bildirildi. 

 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER